"Vedno je bil korekten, zato se mi zdi pravi izbira za predsednika. Potem ko je postal predsednik, se še nisva srečala, sva se pa dogovorila, da se bova videla, ko bom malo več časa doma."

Za zdaj Darku Jorgiću do živega ne pridejo niti težave domače zveze, ki nima denarja, da bi njemu in njegovi trenerki Andreji Ojsteršek Urh plačevala poti na turnirje. Denar zalaga iz svojega žepa, nabralo se je že kar nekaj dolga.

Darko Jorgić zaradi težav slovenske krovne zveze kar sam zalaga denar za potovanja na turnirje. Foto: www.alesfevzer.com
Darko Jorgić zaradi težav slovenske krovne zveze kar sam zalaga denar za potovanja na turnirje. Foto: www.alesfevzer.com

Če bi ga v prihodnosti kdo izigral, pa bi se odpovedal reprezentanci. "Za reprezentanco razen na olimpijskih igrah, za katere skrbi Olimpijski komite Slovenije, ne bi več igral. To pa ne pomeni, da sem kdaj pomislil, da bi igral za kakšno drugo reprezentanco. Res je, da imam korenine v Srbiji, da bi lahko dobil srbsko državljanstvo in za Srbijo kdaj tudi igral, a to se zagotovo ne bo zgodilo. Rojen sem v Sloveniji, Slovenija mi je veliko dala, tudi službo policista, zato sem ji hvaležen. Za vedno bom ostal ponosen Slovenec," je Jorgić poudaril, da ga zanima tekmovanje samo pod slovensko zastavo.

24-letni Hrastničan sicer v kratkem pričakuje rojstvo prvega otroka, kar bo nekoliko spremenilo njegovo življenje, ki pa ostaja podrejeno namiznemu tenisu. Trenutno 11. igralec sveta se je medtem odpravil na drugi del azijske turneje, kjer ga čakata dva turnirja na Kitajskem in eden na Tajskem.