Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

To smo tudi napravili na začetku sezone, ko smo po poškodbi Zorana Dragića pripeljali Aarona Harrisona, ki pa se žal ni izkazal. Pridružil se nam je tudi Matic Rebec, ki bo z nami končal sezono. Ne bomo lagali, pogledovali smo po trgu, kontaktirali z agenti, naš proračun, predviden za to sezono, pa nam enostavno ne dopušča možnosti dodatka igralca, ki bi si ga želeli in ki bi nam lahko priskočil na pomoč v takšni meri, kot si to želijo in kot to od nas pričakujejo navijači, v končni fazi pa tudi mi sami.

Sezono bomo končali z igralci, ki so trenutno del naše ekipe, obenem pa upamo, da se vsi, ki imajo zdravstvene težave, vrnejo na parket čim prej in v čim bolj optimalnem stanju. Ker pa nikoli ne veš, kaj lahko še prinese sezona, si vseeno puščamo malo manevrskega prostora, ki vključuje to, da bomo v skladu z našimi zmožnostmi skušali pripeljati igralca, če bo okrevanje pri fantih, ki trenutno ne morejo pomagati ekipi v polni moči, dolgotrajno.

Smo klub, ki želi vselej delovati odgovorno, saj se moramo zavedati, da so naša sredstva omejena. Večino sredstev za svoje delovanje klub prejme prek sponzorskih pogodb, ki pa se ne da kar tako spreminjati med sezono, saj so večinoma sklenjene dolgoročno. Ne želimo nerazumno in po nepotrebnem ustvarjati dolgov, ki bi lahko vplivali na sestavo moštva in posledično delovanje kluba v prihajajočih sezonah. Tako smo vedno delovali in želimo si, da javnost to razume in nas pri tem podpira, saj je bil glavni cilj, ko sta se leta 2019 združila Cedevita in Olimpija, napraviti stabilen klub, ki bo konkurenčen v evropskem merilu.

Zavedati se moramo, da se trenutnih okoliščin, s katerimi se spoprijemamo, torej vseh zdravstvenih težav znotraj moštva, ne da predvidevati vnaprej. Začrtali smo si jasno strategijo, za katero smo vedeli, da bo lahko s seboj prinesla vzpone in padce, kot to velja za vsak projekt, naš cilj pa vselej ostaja enak, ob podpori naših navijačev in naših pokroviteljev. Vsi namreč vemo, da se lahko drugačen način dela hitro maščuje in ogrozi obstoj kluba.

Po porazu v 11. krogu Evropskega pokala proti Cluju je za klubsko spletno stran spregovoril direktor Cedevite Olimpije Davor Užbinec, ki se je dotaknil kadrovanja, saj imajo zmaji že celotno sezono težave s poškodbami in boleznimi košarkarjev.