Novi nosilec majice vodilnega na 106. Dirki po Italiji Geraint Thomas se je po mrzlem in deževnem dnevu na novinarski konferenci najprej pošalil iz vremena, zaradi katerega je grozilo, da bi celo skrajšali 10. etapo.

"Prepričani smo bili, da so razmere dovolj dobre za dirko, in izkazalo se je, da so, zato sem vesel, da smo etapo izpeljali."

Samo dve sekundi ločita vodilna kolesarja Gira 2023, ki se zdaj preveša v drugo polovico. Foto: RCS Sport
Samo dve sekundi ločita vodilna kolesarja Gira 2023, ki se zdaj preveša v drugo polovico. Foto: RCS Sport

Po odstopu vodilnega Remca Eveneoela je 37-letni Valižan nasledil skupno vodstvo na Dirki po Italiji.

"Mislim, da to veliko spremeni, saj so vsi govorili o Remcu in Rogliču. To je bil boj, za katerega smo nekako upali, da ga bomo izkoristili, res. Zdaj Evenepoela ni več tukaj in je vse popolnoma drugače. Na Giru je še vedno veliko dobrih kolesarjev, vse je še zelo tesno. Zdaj imamo zdaj majico in vsaj v naslednjih dneh ne želimo napadati. Videli bomo, kaj se bo zgodilo v petek."

Ob pogovoru z mediji je veteran ekipe Ineos Grenadiers razkril, da se dobro razume s svojim prvim zasledovalcem in prvim favoritom stavnic, saj je Primož Roglič njegov sosed v Monte Carlu in se njuna otroka igrata skupaj. "Ko pride do dejanske dirke in ko je to pomembno, ljubezni ni."

Sorodna novica Cort slavil po dolgem begu trojice, za kapetani deževen in mrzel dan