Foto: EPA
Foto: EPA

Če bi imeli vsaj malo dostojanstva, bi morali imeti vsaj toliko spodobnosti, da se opravičijo za svoja dejanja in povzročeno škodo. To je popolna, jasna in prepričljiva zmaga zame, za novo Fifo in za pravico. Preiskava jasno potrjuje, da sem vedno ravnal zakonito in pravilno ter da sem branil le interese Fife in nogometa.

Gianni Infantino, predsednik Mednarodne nogometne zveze se je v izjavi za spletno stran Fife odzval na novico, da švicarsko tožilstvo ne bo vložilo obtožnice proti njemu v zvezi z afero tajnih sestankov s švicarskim državnim tožilcem Michaelom Lauberjem. Tožilci namreč niso našli dokazov, da naj bi Infantino "napeljeval k zlorabi položaja" in skušal vplivati na druge kazenske postopke proti Fifi.

Kazenski postopek proti predsedniku Fife in drugim obtoženim so ustavili, sta sporočila izredna zvezna tožilca Ulrich Weder in Hans Maurer, ki sta vodila preiskavo. Preiskavo suma domnevnih kaznivih dejanj so sprožili na podlagi štirih tajnih srečanj med letoma 2015 in 2017. Teh so se udeležili Infantino, takratni švicarski zvezni tožilec Lauber ter še en državni tožilec. Srečanj niso posneli oziroma kar naj bi bilo v nasprotju s pravili.