Besede namestnika generalnega sekretarja Uefe Giorgia Marchettija. Pornografski zvoki so zmotili žrebanje Eura 2024 v Hamburgu. Zvočna kulisa, ki je zvenela kot stokanje iz filmov za odrasle, se je najprej slišala, potem ko je bila Švica izžrebana v isto skupino kot Škotska, Madžarska in gostiteljica Nemčija, kar je med občinstvom sprožilo nasmeške.

Zvočni incident ni iztiril mojstra nogometnih žrebov Giorgia Marchettija. Foto: EPA
Zvočni incident ni iztiril mojstra nogometnih žrebov Giorgia Marchettija. Foto: EPA

V nadaljevanju žreba je bilo slišati še druge občasne prekinitve s podobno zvenečimi zvoki. Podobni zvoki so januarja motili BBC-jev neposredni prenos tekme pokala FA med Wolvesom in Liverpoolom. Daniel Jarvis, spletni šaljivec, ki je prevzel odgovornost za ta incident, je prevzel odgovornost tudi za zadnji podvig. "Poslušajte, to smo bili mi, to smo bili mi," je dejal v videoposnetku, objavljenem na portalu X.

Po prvih informacijah je prišlo do vdora v ozvočenje Elbphilharmonie, kar je trajalo 10 minut, preden so zmedeni prireditelji izključili motnjo, ki jo je domnevno povzročil Jarvisov telefon, povezan na ozvočenje. Incident je uradno že v preiskavi, tako da Jarvisa vsekakor čaka klic nemških oblasti.

Spodaj je videoposnetek v katerem Jarvis napove in prikaže vdor v ozvočenje med žrebom, medtem ko ta poteka.

Posnetek celotnega žreba v Hamburgu