Jan Tratnik letošnjo sezono dirka za Jumbo Vismo, na Dirki po Italiji bo zelo pomemben pomočnik Primoža Rogliča. Foto: Osebni arhiv
Jan Tratnik letošnjo sezono dirka za Jumbo Vismo, na Dirki po Italiji bo zelo pomemben pomočnik Primoža Rogliča. Foto: Osebni arhiv

Jan Tratnik je na svoji spletni strani opisal, kaj se je dogajalo prejšnji teden na dirki Milano–San Remo:

"Plani so se začeli podirati z mojim padcem. Padec se je zgodil ravno pred prvim ključnim klancem – Cipressa. Zaradi znaka na cesti, ki označuje delo na cesti, se je kolesar druge ekipe zadnji trenutek umaknil, razumljivo, noče s 50 km/h zadeti znaka in verjetno je bil naravni instinkt, da je zavil vame.

Mene je žal odbilo na tla kot knof iz hlač, bi rekli v mojih domačih krajih. Menjava kolesa in lovljenje pelotona. Klanec sem začel zadaj zadaj. In vem, kako visoka je hitrost v tem delu dirke, tako da je bilo skoraj nemogoče priti nazaj. Prišel sem že na 10–15 sekund na vrhu Cipresse, ampak peloton je bil prehiter.

Osebno razočaranje, ampak lahko bi bilo hujše. Vse je O. K.., nekaj odrgnin po telesu, nekaj dni slabega spanja. Ker je Giro glavni cilj sezone, je bilo treba opraviti nekaj aktivnega dopusta, saj sem v pogonu že od januarja.

Če hočem biti mentalno in fizično pripravljen, je bil teden po dirki Milano–San Remo odličen čas, da sem opravil osem dni brez posebnega programa in se vozil na kolesu po želji. Malo sem se vozil, užival in zdaj sem pripravljen na ponovni restart.

Spet me čakajo tritedenske priprave na Teidah, potem pa na Liege–Baston–Liege in nato Giro. Komaj čakam, Primož je že v izjemni formi in sem res navdušen, da mu pomagam po svojih najboljših močeh."