Ne vem, kdaj sem bila na kateri koli tekmi tako sproščena, kot sem bila v Kopru. Od kvalifikacij, polfinala do finala sem plezala, kot bi bila 'na toku sproščenosti', brez napak, nikoli se nisem 'zaštrikala', res sem šla kot po tekočem traku.

Do konca smeri nisem ravno vedela, da sem že zmagala, želela sem si samo preplezati smer. Moj cilj je vedno vrh.

Za Janjo Garnbret je sezona, v kateri je uresničila vse cilje, ki si jih je zadala. 24-letnica, ki velja za najboljšo športno plezalko vseh časov, je sezono, ki jo je na začetku zaznamovala poškodba palca na nogi, končala z zmago pred domačimi navijači na koprski Bonifiki.

Sorodna novica Janja Garnbret dočakala tudi zmago v Kopru, Vita Lukan tretja

Garnbret je prevladovala v vseh krogih tekme svetovnega pokala v težavnostnem športnem plezanju v Kopru, ki je drugič gostil svetovno elito. Lansko koprsko premiero novega prizorišča v svetovnem pokalu je končala na drugem mestu. Pred njo se je uvrstila Japonka Ai Mori, ki letos na drugem mestu ni bila kos slovenski šampionki. Prvič v Kopru sta bili na stopničkah dve Slovenki, Vito Lukan je odločno plezanje pripeljalo do tretjega mesta.

Po Kopru si bo Janja Garnbret vzela tekmovalni premor, nato želi pred začetkom treningov plezati v skali, v kateri si želi preplezati kaj težkega, novembra pa bo začela olimpijske priprave, ko bo v njeni glavi ena in edina stvar – olimpijske igre v Parizu, kjer bo poskušala ubraniti naziv olimpijske prvakinje.

Nastop Janje Garnbret v finalu Kopra