Foto: EPA
Foto: EPA

Trener angleškega nogometnega prvoligaša Liverpoola Jürgen Klopp po napaki v komunikaciji med VAR-sodnikoma in glavnim sodnikom poziva k ponovitvi tekme domačega prvenstva proti Tottenhamu.

Na tekmi Premier lige prejšnji konec tedna so sodniki gol Liverpoolovega Luisa Diaza v 34. minuti razveljavili zaradi prepovedanega položaja. Tudi po pregledu videosodnika je odločitev obveljala – napačna. Sodniško združenje je priznalo "pomembno človeško napako pri odločitvi".

Zvočni posnetek razprave med sodnikom in videosodnikom je bil objavljen v torek zvečer. Šlo je torej za zaznavno napako videosodnika: ni opazil, da so sodniki na igrišču dosodili prepovedani položaj, ampak je menil, da je bil gol ocenjen kot veljaven, zato ni posredoval, poroča nemška tiskovna agencija DPA.

Posnetek ni spremenil situacije, je dejal Klopp. Takoj po tekmi je dejal, da so bile to "najbolj nepoštene okoliščine in najbolj nore odločitve". Njegova ekipa je poleg tega prejela še dve izključitvi in izgubila z 1:2. Angleška zveza je za zdaj vpletena videosodnika umaknila in ne bosta sodelovala pri odločitvah, povezanih z VAR-om in drugimi sodniškimi opravili.