Jurica Golemac je decembra zapustil Koper Primorsko, januarja pa je prevzel Cedevito Olimpijo. Foto: www.alesfevzer.com
Jurica Golemac je decembra zapustil Koper Primorsko, januarja pa je prevzel Cedevito Olimpijo. Foto: www.alesfevzer.com

Dejstvo je sicer, da v zadnjem kolu rednega dela Lige ABA, ki še vedno sicer ni končana, ne moremo oziroma ne bi mogli vplivati na preostale rezultate, ampak verjamem, da, če bi se nam ponudila priložnost in bi se uspeli prebiti v končnico, bi lahko presenetili tudi nekatere favorite za osvojitev naslova prvaka regionalnega tekmovanja.

Postopoma smo začeli igrati vse bolje in bolje in delati dobre stvari. Razumeti moramo, da je ekipa, poleg spremembe na trenerskem stolčku, doživela tudi kar nekaj sprememb na seznamu igralcev. Če potegnem črto, se je vse izšlo tako, kot bi si sam želel. Dva poraza zagotovo nista bila v načrtu, a tudi porazi so enostavno del športa. Prepričan sem, da bi še naprej kazali vse boljše in boljše predstave, če ne bi prišlo do prekinitve zaradi epidemije koronavirusa.

Fantje so se trudili na čisto vsakem treningu. Zadnja tekma v Ligi ABA, ko smo doma premagali Budućnost, je bila odraz njihovega pristopa k delu. S podgoriškimi košarkarji smo se tepli, borili smo se za vsako žogo in igrali energično. Videlo se je, da smo igrali na povsem drugi ravni, kot morda nekatere tekme pred tem. Uspelo nam je doseči to, da se je vsak igralec podredil ekipnemu uspehu, kar je tisto, kar je najbolj pomembno.

Jurica Golemac je konec januarja na mestu trenerja Cedevita Olimpije zamenjal Slavena Rimca. Za klubsko spletno stran je ocenil deset tekem, ki jih je vodil do izbruha pandemije koronavirusa.