Mogoče sem sicer zmožna pokazati več, ampak po drugi strani pa se mi zdi, da je bil to en pokazatelj tega, koliko stvari moram še izboljšati. Je vseeno najboljša igralka na svetu, tam, kjer je, je z razlogom.

Če je to najvišja stopnička, mi je zdaj najvišja stopnička pokazala, kam si želim priti, do katere ravni želim delati. To je zdaj ta cilj in gremo naprej. Ta New York moram vzeti zelo pozitivno, dobila sem veliko dvobojev, veliko stvari sem se naučila.

Sorodna novica Iga Swiatek najboljši prijateljici Kaji Juvan prepustila le eno igro

Četrtič do 3. kroga velike četverice

Kaja Juvan je v tretjem krogu odprtega prvenstva ZDA v New Yorku izgubila proti prvi nosilki in prvi igralki s svetovne lestvice Poljakinji Igi Swiatek, ki je hkrati njena najboljša prijateljica v teniških krogih.

Juvan, trenutno 145. igralka s svetovne lestvice, je do zdaj na turnirjih za grand slam najvišje prišla do tretjega kroga, to ji je uspelo štirikrat. Pred New Yorkom ji je to uspelo še v Melbournu 2021 ter dvakrat v Wimbledonu v letih 2021 in 2022.

V New Yorku dobila pet dvobojev

Svojo tokratno pot v New Yorku je začela že v kvalifikacijah, kjer je ugnala Brazilko Lauro Pigossi, nato pa še Japonki Haruko Kaji in Himeno Sakatsume. V uvodnem krogu glavnega dela je nato izločila močno italijansko tekmico in 29. nosilko Elisabetto Cocciaretto s 6:2 in 7:5, v drugem pa je bila boljša od 50. igralke sveta, domačinke Lauren Davis s 6:7 (3), 6:4 in 6:3.