Sir Martin si je vzel čas, da se je pogovarjal z mano po telefonu, in mi razložil svoje cilje in cilje ekipe, če bi bili uspešni s ponudbo, kar je bilo neverjetno vznemirljivo in zelo v skladu z mojimi vrednotami. Pogovarjali smo se o tem. Povedal sem Sereni Williams, da bom sodeloval, in z veseljem se je pridružila.

Lewis Hamilton. Foto: EPA
Lewis Hamilton. Foto: EPA

Sedemkratni svetovni prvak v formuli 1 Lewis Hamilton in 23-kratna zmagovalka teniških turnirjev za grand slam Serena Williams sta napovedala, da želita svoj denar naložiti v nakup angleškega nogometnega prvoligaša iz Londona Chelseaja, poročajo mediji na Otoku.

Hamilton je podprl ponudbo sira Martina Broughtona za nakup angleškega prvoligaškega kluba iz Londona. Konzorcij Broughton, ki vključuje tudi predsednika svetovne atletike in navijača Chelseaja lorda Sebastiana Coa, je ena od treh naložbenih skupin, ki se potegujejo za nakup Chelseaja za 2,5 milijarde funtov.

Tako Lewis Hamilton kot Serena Williams sta potrdila vložek 10 milijonov funtov, a če se prevzem Chelseaja uresniči, ne bi imela končne besede pri odločanju.

Premierligaški klub deluje pod posebno licenco vlade Združenega kraljestva, odkar je bil lastnik Roman Abramovič sankcioniran zaradi domnevnih povezav z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom po invaziji v Ukrajini.

Vir: BBC/STA