Luis Figo, legendarni portugalski nogometaš, ki je igral tako za Real Madrid kot za Barcelono. Foto: Reuters
Luis Figo, legendarni portugalski nogometaš, ki je igral tako za Real Madrid kot za Barcelono. Foto: Reuters

Nekdanji portugalski nogometni zvezdnik Luis Figo, ki deluje kot osebni svetovalec predsednika Evropske nogometne zveze Aleksandra Čeferina, je v intervjuju za Ekipo SN pohvalil Čeferinovo delo, spregovoril pa tudi o evropskem prvenstvu do 21 let v Sloveniji in na Madžarskem. Prvenstvo vidi kot lepo priložnost za razvoj nogometa na sončni strani Alp:

"Vsekakor je pred Slovenijo velik izziv, kajti organizirati tako veliko tekmovanje, kot je EP za mlade, ni lahko. A hkrati je to velika priložnost za promocijo države. Euro U21 je izjemna in zelo pomembna izkušnja za mlade nogometaše, ki imajo priložnost igrati na velikem tekmovanju in se pomeriti z najboljšimi vrstniki. Edina škoda so trenutne razmere, ki na stadionu ne dovoljujejo navijačev, saj bi bil spektakel sicer še toliko večji."

Prepričan je, da bo Slovenija odnesla marsikaj od EP-ja:

"Ogromno. Prepričan sem, da bo vse skupaj pomagalo pri razvoju nogometa v Sloveniji. Infrastruktura bo zagotovo boljša. Na EP do 21 let zmeraj igrajo vrhunski igralci, veliki talenti in tudi tokrat ne bo nič drugače. Mladi slovenski nogometaši bodo tako lahko spremljali največje evropske talente v živo in se od njih veliko naučili. Mislim, da bo vse skupaj zelo pozitivno vplivalo na celotno državo."

Vir: Ekipa SN.