Max Verstappen v ovinku Eau Rouge. Foto: EPA
Max Verstappen v ovinku Eau Rouge. Foto: EPA

Moramo podrobno preučiti te situacije, ne nujno takoj kriviti steze. Bilo je zelo mokro, kar za sabo prinese še druge stvari. V prihodnosti moramo na to bolj paziti. Danes je bilo tam tveganje popolnoma nepotrebno.


Max Verstappen se je odzval na smrt mladega rojaka Dilana van't Hoffa, ki je umrl za posledicami nesreče v regionalni dirkaški seriji evropskega prvenstva v Spa-Francorchampsu. Dejal je, da gre za žalostno zgodbo, ki pa bi se ji lahko organizatorji izognili.

Dirkaški svet je danes pretresla novica o smrti 18-letnega nizozemskega dirkača van't Hoffa na legendarni stezi v Spaju. Nesreča se je zgodila ob koncu druge dirke po ovinkih Raidillion in Eau Rouge, kjer je pred štirimi leti življenje v nesreči izgubil tudi Francoz Anthoine Hubert v formuli 2.

Po informacijah belgijskega časnika La Derniere Heure je van't Hoffov dirkalnik zadel ogrado pri 200 km/h, zasledovalec pa se ni mogel izogniti raztreščenemu bolidu.

Po današnjih kvalifikacijah za sprintersko dirko na veliki nagradi Avstrije v Spielbergu so o nesreči spregovorili tudi dirkači formule ena, o svojem rojaku pa je govoril tudi dvakratni svetovni prvak Verstappen.