Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Pred zadnjo novinarsko konferenco, ko sem povedala, da prekinjam kariero, se spomnim, da sem bila brez motivacije, želje in nisem želela poznati načrta smučanja za poletje. Nisem si predstavljala, kako bom stopila za startno palčko in se pognala na tekmi. S takim občutkom noben športnik, ki ima rad sebe in svoje telo, ne gre v sezono in ne starta tekme, tako da sem se odločila, da pač prekinem, kar se mi tudi zdaj, če pogledam nazaj, zdi edina smiselna poteza.

Zagotovo je bilo moje slovo nekoliko ostro, če pogledam nazaj, ampak takrat se mi je to zdela edina odločitev. Sama sebe imam za, kako bi se izrazila, vročeglavo, in moje odločitve so zelo direktne in iznenada. V tem času pa sem videla, da sem zelo - to sem vedela že prej, ampak zdaj sem videla še bolj -, da sem zelo tekmovalna oseba in da zdaj, ko se mi je v bistvu bolj kot telo spočila glava, da potrebujem tekme, potrditve za svoje delo.

Alpska smučarka Meta Hrovat je po letu premora in preklicani odločitvi o koncu tekmovalne poti znova del reprezentance za svetovni pokal. Lani je nepričakovano oznanila, da končuje tekmovalno pot, zdaj pa se zelo motivirana vrača. Ni tekmovala že vse od 6. marca lani, a je prepričana, da bo primanjkljaj lahko nadomestila. V času premora je doživela hud padec med turnim smučanjem, med katerim jo je odnesla s poškodbo nosu in čela, ki ji razen skoraj že popolnoma nevidne brazgotine na srečo ni pustila hujših posledic, razen življenjskega spoznanja, da mora poslušati telo, ko jo opozori, da je čas za počitek. Vir: STA