Migel Angel Lopez. Foto: EPA
Migel Angel Lopez. Foto: EPA

Na koncu sem se nehal boriti v bitki, ki je bila tako rekoč izgubljena. Zdaj bi se rad navijačem, sponzorjem in organizatorjem opravičil za vse, kar se je zgodilo v sobotni etapi.

Noge so utrujene, nihče pa nam v tistem trenutku ni želel pomagati, da bi pokrili manjšo razliko. Dolgo smo potrebovali, da smo se odzvali. Veliko je bilo dejavnikov, na koncu pa me žalosti, da se je Vuelta zame končala na tak način.

Miguel Angel Lopez (Movistar) se je opravičil, potem ko je odstopil na Dirki po Španiji. 27-letni Kolumbijec je okoli 15 km pred ciljem predzadnje etape v jezi sestopil s kolesa in končal nastope na Vuelti, potem ko mu je iz rok spolzelo tretje mesto v skupnem seštevku. Okoli 55 km pred ciljem je, tako kot še nekateri drugi kolesarji med najboljšo deseterico, zamudil odločilni napad manjše skupine z Avstralcem Jackom Haigom (Bahrain Victorious).

Lopez brez prave pomoči ekipe ni mogel nadoknaditi zaostanka za skupino, v kateri je bil tudi vodilni na Vuelti Primož Roglič (Jumbo Visma). Nato je pred koncem etape še odstopil in razjezil številne navijače, predvsem pa moštvo, ki je želelo, da dokonča etapo. Kolumbijec je razložil, da je bil položaj brezizhoden in da mu pri lovljenju skupine v ospredju nihče ni želel pomagati. Movistar še ni sporočil, ali bo Lopez zaradi sobotnega dogajanja kaznovan. Vir: STA