Maribor je po izredno dominantni jeseni zdaj spomladi presenetil z veliko skromnejšo igro, zaradi česar okoli Mladinske ulice 29 že tedne krožijo govorice o menjavi trenerja Darka Milaniča. V dveh obdobjih je Milanič
Maribor je po izredno dominantni jeseni zdaj spomladi presenetil z veliko skromnejšo igro, zaradi česar okoli Mladinske ulice 29 že tedne krožijo govorice o menjavi trenerja Darka Milaniča. V dveh obdobjih je Milanič "vijoličaste" vodil že na skupno 394 uradnih tekmah in osvojil pet državnih in tri pokalne naslove, s čimer je najtrofejnejši trener v Sloveniji. Foto: www.alesfevzer.com

Ob zapisanem lahko rečemo le, da gre še za eno laž Nogomanie. In enega izmed zadnjih poskusov destabilizacije našega moštva pred začetkom zadnje, odločilne četrtine prvenstva in pred uresničitvijo športnih ciljev.

Ker neresnične zgodbe, usmerjene v rušenje blagovne znamke in dobrega dela NK-ja Maribor, niso redek pojav, moramo ugotoviti, da nismo presenečeni nad še eno lažjo zelenega portala, ki naj bi bil vseslovenski. Z Darkom Milaničem v vlogi trenerja gremo proti dvojni lovoriki in tudi v pripravo na novo sezono. Razumemo, da včasih k nogometnim temam sodijo tudi novice s pridihom senzacionalizma, ampak kar je preveč, je preveč. V nogometnih in tudi širših krogih je znano, da je Nogomania v takšnih ali drugačnih oblikah naklonjena oz. tesno povezana s klubom, ki je trenutno z dvanajstimi točkami zaostanka na drugem mestu prvenstvene lestvice, ampak izbrana pot ni prava. Zato svetujemo, naj se s skupnimi močmi trudijo biti boljši na igrišču, ne pa z lažmi zunaj igrišča.

Nogometni klub Maribor se je ostro odzval na novico Nogomanie, ki je ob sklicevanju na svoje vire objavila, da se bo trener vijoličastih Darko Milanič po koncu sezone 2018/19 poslovil od Ljudskega vrta in da je že dogovorjen za prevzem Slovana Bratislava. Slovaški velikan je sicer ravno osvojil naslov državnega prvaka, pri čemer sta veliko vlogo odigrala Slovenca Kenan Bajrič v obrambi in reprezentant Andraž Šporar v napadu. Do prvega naslova po 4 letih je Slovan popeljal trener Martin Ševela, ki je po nedeljskem slavju v intervjujih razlagal, da zdaj najboljšo ekipo Slovaške čaka veliki poletni izziv ‒ Evropa.

Vir: NK Maribor

Odziv Nogomanie na zapis NK Maribora

V uredništvu Nogomanie z ogročenostjo in zgroženostjo zavračamo sramotne očitke NK Maribor o "poizkusu destabilizacije z lažmi". V današnji izjavi za javnost mariborskega kluba, v kateri najdemo sicer tudi povsem legitimno negacijo poročanja naše spletne strani o domnevni selitvi Darka Milaniča v Slovan iz Bratislave (gre za običajno govorico, na podlagi virov), se prepletajo tudi skrajni elementi navijaštva, sovraštva, žaljenja in laži brez slehernih argumentov na ravni gostilniških debat, ki očitno "hranijo" avtorje zapisa.


Nogomania v celotnem obdobju svojega obstoja podrobno spremlja vzpone in padce NK Maribor in bo to po svojih najboljših močeh počela tudi v prihodnje. Trenutna vodilna garnitura kluba, ki je že dokazala, da ji javni napadi na novinarje niso tuji in ki sama stremi k naklonjenosti določenih medijev klubu, nam pri tem ne bo ovira.


NK Maribor je najuspešnejši slovenski nogometni klub, klub z dolgo in bogato tradicijo, za katerega veljajo najvišji standardi in pri svojem delu bomo to še naprej upoštevali, vsakršno obračunavanje z NK Maribor pa že vnaprej zavračamo.


Vir: Nogomania