Nekdanji legendarni brazilski nogometni zvezdnik Pele dobro okreva po sobotni operaciji tumorja na debelem črevesu. Po operaciji se je na Pelejevih družbenih omrežjih pojavila zgornja izjava.

Prejšnji teden je 80-letni Pele odšel v bolnišnico v Sao Paulu na redne preglede, ki jih pred tem zaradi pandemije covida-19 ni mogel opraviti. Takrat novic o kakršnih koli zdravstvenih težavah ni bilo.

A Pele je bil vseskozi nekoliko svojevrsten in je posredno nakazal na težave. Tudi v komentarju tumorja se ni izneveril svojemu slogu. "Vajen sem slaviti velike zmage z vami ob strani," je svojim privržencem sporočil nogometaš in dodal, da se bo tekme lotil z nasmeškom na obrazu, veliko optimizma in veselja do življenja ter obdan z ljubeznijo družine in prijateljev.

Pele je za brazilsko nogometno reprezentanco odigral 92 tekem ter se z njo veselil treh naslovov svetovnega prvaka (1958, 1962, 1970). In v zgodovino se je vpisal prav kot edini nogometaš doslej, ki se lahko pohvali s tremi tovrstnimi naslovi.

Pele oziroma O Rei. Kralj Santosa, Brazilije in lepe igre. Foto: AP
Pele oziroma O Rei. Kralj Santosa, Brazilije in lepe igre. Foto: AP