Pep Guardiola še naprej pridno zbira lovorike. V soboto lahko osvoji že tretjo z Manchester Cityjem v tej sezoni. Foto: Reuters
Pep Guardiola še naprej pridno zbira lovorike. V soboto lahko osvoji že tretjo z Manchester Cityjem v tej sezoni. Foto: Reuters

Neverjetno, kaj nam je uspelo v zadnjih dveh sezonah. Osvojili smo 198 točk v Premier ligi. Lani smo s 100 točkami postavili zares visoke standarde. Popolnoma normalno bi bilo, če bi letos popustili, a osvojili smo le dve točki manj. Liverpool je bil izjemen izzivalec, do konca so nam pretili in moram jim čestitati.

Zdaj nas čakajo novi izzivi. Vsekakor bo še težje ponoviti uspeh naslednjo sezono. Motivirani bomo, saj so trije zaporedni naslovi v tako močni ligi res nekaj posebnega.

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola je ponosen na izjemno sezono. Njegovi izbranci so v nedeljo v Brightonu z zmago s 4:1 ubranili naslov angleškega prvaka. Nanizali so 14 zmag zapored in zbrali 98 točk, drugouvšrčneni Liverpool pa 97. Zadnji prvenstveni poraz so doživeli konec januarja v Newcastlu (1:2). V vitrini imajo tudi ligaški pokal (na Wembleyju so po enajstmetrovkah ugnali Chelsea), v soboto pa se bodo v finalu Pokala FA srečali z Watfordom.

48-letni Guardiola je v desetletju osvojil kar osem naslovov državnega prvaka. Najprej je vodil Barcelono in osvojil španski naslov v letih 2009, 2010 in 2011, nato se je preselil v München, kjer je v letih 2014, 2015 in 2016 postal nemški prvak z Bayernom. Tudi v Manchestru je pustil neizbrisen pečat, manjka mu le zmaga v Ligi prvakov. Letos so sinjemodri izpadli v četrtfinalu proti Tottenhamu. Evropski prvak je bil leta 2009 in 2011 z Barcelono, z Bayernom pa je trikrat zapored izpadel v polfinalu.

Manchester United je edini klub v zgodovini Prewmier lige, ki je trikrat zapored osvojil naslov prvaka (1999-2001 in 2007-09).