Bili smo oškodovani. S Koprom nihče ne bo tako ravnal.

Predsednik nogometnega kluba Koper Ante Guberac je bil po nedeljski tekmi predzadnjega kroga Prve lige Telemach v Celju, na kateri so Koprčani izgubili z 2:1, ogorčen nad sojenjem glavnega sodnika Martina Matoše.

Foto: TV Slovenija, zajem zaslona
Foto: TV Slovenija, zajem zaslona

Koper se je oglasil z izjavo za javnost, v kateri je zapisal: "Po tekmi Celje – Koper, ki se je končala z zmago domačih (2:1), je težko ostati tiho. Ekipa je na terenu pustila srce, se borila do zadnjega atoma moči, nekateri posamezniki pa so tako močno želeli pomagati, da so tvegali poškodbo. In bili oškodovani. Igralci in vsi, ki jim Koper nekaj pomeni. Ne moremo spregledati treh ključnih napak, ki so vplivale na izid tekme.

Začelo se je v 13. minuti, ko je Palčiča žoga zadela v zgornji del leve roke, ki je bila v naravnem položaju, a je sodnik brez razmisleka nemudoma dosodil najstrožjo kazen za Celjane, iz katere je padel prvi zadetek na srečanju.

Še hujši spodrsljaj si je glavni sodnik Matoša privoščil v 50. minuti, ko je Nemanič grobo štartal na Petriška. Nemanič je v trenutku prekrška že imel rumeni karton iz prvega polčasa. Prekrška, ki je bil vsaj na meji nasilne igre (kaznuje se z direktno izključitvijo), glavni sodnik ni okarakteriziral niti s prekrškom.

V 75. minuti so Celjani po očitnem prekršku nad koprskim branilcem prišli do žoge in v nadaljevanju akcije še drugič zadeli. Tudi VAR-sodnika sta prekršek opazila in glavnega sodnika pozvala, naj si situacijo ponovno ogleda. Z namenom, da popravi napako. Kljub dolgemu ogledu posnetka tega ni storil.

Tudi tisti navijači Kopra, ki so si tekmo ogledali v televizijskem prenosu, so ogorčeni. Odločitve sodnika so presenetile še komentatorja televizije Sportklub, ki je tekmo prenašala. Prepričani smo o svojem prav."

V ponedeljkovi oddaji Pod prečko na Sportklubu je sodniški analitik Damir Skomina potrdil, da so bile vse tri odločitve Matoše napačne in v škodo Kopra.