V zraku pa – čisti užitek! Priznam, da je bil v mojih zadnjih tekmovalnih letih na letalnici vedno bolj prisoten tudi strah.

Primož Peterka je dvakrat osvojil skupni seštevek svetovnega pokala. Foto: www.alesfevzer.com
Primož Peterka je dvakrat osvojil skupni seštevek svetovnega pokala. Foto: www.alesfevzer.com

Seveda imam zelo lepe spomine na Planico, najprej pa mi padeta na misel velika kristalna globusa, ki sem ju tam prejel za skupni zmagi v svetovnem pokalu. Toda dolina pod Poncami ponuja še veliko drugih lepih stvari. To je zadnje prizorišče v sezoni, v tednu tekmovanj se tam zbere ogromno ljudi, ki so tako ali drugače zaljubljeni v skoke (gledalcev, funkcionarjev, trenerjev, novinarjev, nekdanjih tekmovalcev, opremljevalcev, pokroviteljev …), tako da je vzdušje vedno super. Moji bolj kratkoročni spomini pa so vezani ta to, da sem skoraj ves čas tam, saj je to eden od sodobnejših, če ne celo najsodobnejši skakalni center na svetu.

Nekdanji skakalni as, Primož Peterka, ki je v Planici dvakrat dvignil veliki kristalni globus za skupno zmago v svetovnem pokalu, je v intervjuju za posebno prilogo o 50-letnici letalnice bratov Gorišek, ki sta jo izdala Delo in Slovenske novice, delil svoje spomine na dolino pod Poncami. Vir. Delo in Slovenske novice