Primož Roglič se je reprezentanci v Belgiji pridružil v petek proti večeru. Foto: Reuters
Primož Roglič se je reprezentanci v Belgiji pridružil v petek proti večeru. Foto: Reuters

"Nekaj so imena na papirju, drugo pa je realnost same dirke. Ne bi nič govoril, nič pričakoval, saj bo dirka na koncu povedala, kdo bo zmagal, kdo je najboljši. Na nas je, da damo vse od sebe in poskušamo iztržiti največ. Moja želja je dati kar največ, pomagati ekipi, biti v pomoč tistemu, ki bo najboljši," je poudaril Roglič.

Sorodna novica Trije mušketirji, prvak Italije in Slovenije, danski adut ... prav vsi lačni mavrične majice

"Bolje je imeti prosta dva tedna kot enega. Po enem si še res utrujen, po dveh pa se lahko malo spočiješ in pripraviš na nove dirke. Prvi teden smo uživali, proslavljali. Drugi teden pa nazaj na treninge in priprava na zaključek sezone. Bomo videli, kako bo, vedno si želiš več in več, želiš biti boljši in boljši. Sam si želim dosegati dobre rezultate, nisem pa s tem obremenjen. Na dirkah bom dal svoj maksimum, potem pa bomo videli, kaj to pomeni," je o pričakovanjih pred koncem sezone dejal Zasavec.

Sorodna novica Bojan Ropret

Za reprezentanco bo, kot pravi, vedno dal vse od sebe, o taktiki pa s kolegi, ki so v Belgiji že dalj časa, še ni govoril. "Zdi se mi, da smo vsi tu s tako miselnostjo, da damo vse od sebe. Nismo še sicer razglabljali s fanti o podrobnostih taktike, to nas čaka jutri. Videl pa sem že nekaj posnetkov dirk, kako so tekmovali v mlajših kategorijah. Vedno je zahtevno po 250 km. Vsaka stvar je takrat težka. Glavno je, da ostaneš zbran, to je primarna stvar."

Vir: RTV Slovenija