"Želeli smo si te uvrstitve, vedeli smo, da imamo to kvaliteto, pa vendar je to treba pokazati na igrišču. Imeli smo zelo dobre reprezentance za nasprotnike, recimo Finsko, ki je do tekme z nami bila v najboljšem položaju v naši skupini, po tisti tekmi pa so se ji podrli vsi načrti. Vedel sem, da če teh dveh tekem (s Severno Irsko in Finsko) ne zmagamo, bo pot do evropskega prvenstva zelo težko oziroma skoraj nemogoča."

Predsednik NZS-ja Radenko Mijatović je sprožil aneks k pogodbi, s čimer bo Matjaž Kek vodil Slovenijo na Euru 2024. Foto: BoBo
Predsednik NZS-ja Radenko Mijatović je sprožil aneks k pogodbi, s čimer bo Matjaž Kek vodil Slovenijo na Euru 2024. Foto: BoBo

Na Nogometni zvezi Slovenije so pred začetkom kvalifikacij za Euro 2024 na glas govorili o želji po uvrstitvi na novo veliko prvenstvo. Cilj je izbrana vrsta ta teden izpolnila, kar je razveselilo predsednika zveze Radenka Mijatovića.

"Seveda se nam pred dvema letoma nekatere stvari niso izšle po naših željah, ampak šlo je za mlado ekipo in že takrat sem dejal, da je taki mladi ekipi treba dati čas, da se z njimi dela kontinuirano in da bodo rezultati prišli."

Zdaj se čaka žreb skupin 2. decembra, ki bo določil nasprotnike in mesta tekem Slovenije na Euru 2024.

"Priprave za evropsko prvenstvo se bodo začele tako rekoč takoj po žrebu, ko bomo izvedeli, kdo so naši tekmeci."

V zraku znova tekma s Portugalsko

Predsednik Nogometne zveze Slovenije je za STA potrdil, da že potekajo pogovori s potencialnimi tekmeci prijateljskih tekem, ki bodo potekale v sklopu priprav. Med drugim pogovori potekajo s Portugalsko, s katero bi Slovenija morala igrati prijateljsko tekmo ob praznovanju 100. obletnice NZS-ja leta 2020, a je ta odpadla zaradi pandemije novega koronavirusa.