Ne bo pa stroškov, povezanih z organizacijo tekem ali izvajanjem aktivnosti. NZS je vedno imel vzdržen proračun, porabil je, kolikor je ustvaril. Treba se bo prilagoditi z zmanjšanjem stroškov povsod, z izvajanjem le nujnih aktivnosti do trenutka, ko se bo stanje vsaj približno normaliziralo.

Predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović je v pogovorih za današnji tiskani izdaji Večera in Dnevnika spregovoril o trenutnem položaju nogometa v Sloveniji ter razkril, da je zveza vsem zaposlenim in zunanjim sodelavcem znižala plače za 20 odstotkov.

Mijatović je za Dnevnik pojasnil, da NZS vsakemu klubu v prvi ligi za delo z mladimi razdeli 100.000 evrov, v drug ligi pa 160.000. Od medijskih pravic so si klubi lani razdelili 725.000 evrov, letos pa bodo prvoligaši v povprečju prejeli od 90.000 do 100.000 evrov, pravi Mijatović.

Vir: Dnevnik in Večer

Predsednik NZS-ja Radenko Mijatović pravi, da trenutno ne kaže na bankrot kakšnega izmed slovenskih nogometnih klubov,
Predsednik NZS-ja Radenko Mijatović pravi, da trenutno ne kaže na bankrot kakšnega izmed slovenskih nogometnih klubov, "seveda pa je vedno možno kakšno presenečenje". Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.