Gre za velik izziv, a izjemno dober izziv. UAE Emirates in Jumbo Visma opravljata sijajno delo. Že proučujemo, kaj bo potrebno za zmago na Grand Tourih. Slog dirk se spreminja, tekmovalci gredo prej v napad. Poglejte Van der Poela in Evenepoela. Fantastično je videti, kako dirkajo ti mladi fantje.

Ineos Grenadiers je v sezoni 2021 nabral 43 zmag, od tega 16 znotraj svetovne serije. in na UCI-lestvici končal na drugem mestu. A v konkurenci Pogačarja in Rogliča kolesarji britanske ekipe ne morejo do zmag. Foto: EPA
Ineos Grenadiers je v sezoni 2021 nabral 43 zmag, od tega 16 znotraj svetovne serije. in na UCI-lestvici končal na drugem mestu. A v konkurenci Pogačarja in Rogliča kolesarji britanske ekipe ne morejo do zmag. Foto: EPA

Tekmovalni direktor kolesarske ekipe Ineos Grenadiers Rod Ellingworth je za Cyclingnews ocenil iztekajočo sezono in pogledal naprej v naslednjo, kjer je glavni cilj grenadirjev, da se znova vmešajo v boj za rumeno majico skupnega zmagovalca Dirke po Franciji, ki jo je zadnji dve leti odnesel Tadej Pogačar.

Predtem je britanska ekipa Sky/Ineos slavila kar sedemkrat v osmih letih, in to s štirimi različnimi kolesarji. A Pogačar z UAE Emirates in tudi Primož Roglič z Jumbo Vismo sta v zadnjih dveh sezonah postala pretrd oreh za najbogatejšo kolesarsko ekipo.

Pet etapnih dirk s petimi različnimi kolesarji

Resda je Ineos Grenadiers v zadnji sezoni osvojil Dirko po Italiji (Egan Bernal), Po Kataloniji (Adam Yates), Po Romandiji (Geraint Thomas), Po Dofineji (Richie Porte) in Po Švici (Richard Carapaz), torej kar pet etapnih dirk svetovne serije, a vsa ta zmagoslavja imajo veliko vidno lepotno napako. Na niti eni izmed omenjenih etapnih dirk, kjer so imeli grenadirji po pravilu še največ konkurence znotraj lastne ekipe, ni bilo ne enega, kaj šele obeh slovenskih šampionov.

Ineos Grenadiers doslej sploh še ni dobil etapne dirke, na kateri je štartal Tadej Pogačar (UAE Emirates), s Primožem Rogličem (Jumbo Visma) v dirki pa so nazadnje slavili na Dirki po Franciji 2018.

Vir: Cyclingnews


Do konca samo še ena dirka

Sezona 2021 se je skorajda že iztekla. Na koledarju UCI-ja za to leto je od dirk kategorije 1.1 samo še Dirka po Drenthe v nedeljo, nato bo objavljena končna lestvica za 2021.