Roger Federer izkorišča čas okrevanja po poškodbi in operacijah za uživanje z družino. Foto: Instagram
Roger Federer izkorišča čas okrevanja po poškodbi in operacijah za uživanje z družino. Foto: Instagram

Švicarski teniški zvezdnik Roger Federer dobro okreva po zadnji operaciji kolena, zaradi katere je moral predčasno končati sezono 2021. Kot je 40-letnik, ki je nazadnje igral v Wimbledonu, sporočil za Eurosport, položaj še ni takšen, kot je upal, a okrevanje poteka dobro.

Federer je imel lani dve operaciji, zaradi česar je okreval več kot leto dni, a se je vrnil na igrišča marca. Zadnji dvoboj je nato odigral poleti v Wimbledonu, kjer je izpadel v četrtfinalu.

Švicarski zvezdnik še zdaj verjame, da je mogoče osvojiti koledarski grand slam, vse štiri največje turnirje v eni sezoni. Le malo je bil od tega nazadnje oddaljen Đoković, a ga je v finalu odprtega prvenstva ZDA zaustavil Rus Danil Medvedjev.

"Mislim, da je to mogoče. Vsi trije, Đoković, Nadal in jaz, smo bili čisto blizu tega. Težko je, vendar ni nemogoče. Potrebuješ moč, vztrajnost in pa tudi malo sreče," je v pogovoru za Eurosport pred začetkom Laverjevega pokala, ki ga bodo izpustili vsi omenjeni trije zvezdniki, še razmišljal Federer.

Vir: Eurosport