Ko je imel 15 let in pol, sem mu dal priložnost igranja v prvi slovenski ligi za Domžale, pri 18 letih sem ga povabil v člansko slovensko nogometno reprezentanco. Vidim podobnosti z Ontužansom, bilo mi je pomembno, da sem mu dal priložnost, takrat bi lahko zaigral tudi za Bosno in Hercegovino. Podobno je z Danielsom, ki je imel možnost izbire ‒ lahko bi igral za Latvijo ali Nemčijo.

Daniels Ontužans je poleti zaigral za člansko moštvo Bayerna proti Arsenalu na pripravljalni tekmi v ZDA v okviru mednarodnega pokala prvakov. Latvijci močno upajo v ustvarjalca igre, da bi lahko z njim začeli preporod reprezentance, ki je leta 2004 igrala na EP-ju na Portugalskem, zdaj pa je na samem dnu Evrope v družbi San Marina, Gibraltarja in Estonije. Foto: Reuters
Vučkić: Nič ne bi spremenil, razen poškodb. V življenju ni samo nogomet.

Na novinarski konferenci v Rigi pred zaključkom nogometnih kvalifikacij za Euro 2020 se je Slaviša Stojanović kot selektor Latvije razgovoril o prihodnosti in skušal vliti Baltom upanje, da ni vse tako črno. Latvija je po merilu točk in razlike v golih namreč druga najslabša reprezentanca celotnih evropskih kvalifikacij: brez točke in z -25, slabši je le San Marino z 0 in -43.

Selektor Latvije Stojanović stavi na 19-letnega napadalnega vezista, ki je član Bayerna, pri katerem zdaj že trenira s članskim moštvom. Daniels Ontužans se je pri 10 letih z družino preselil v Nemčijo, kjer je na kratko treniral pri Augsburgu, nato pa hitro že postal član Bayerna. Ontužans je kot najstnik večkrat treniral z mlajšimi selekcijami Nemčije, a je čakal na klic Latvije, ki ga je zdaj dočakal. Najbrž bo v soboto v Stožicah v Ljubljani proti Sloveniji tudi že prvič zaigral za Latvijo.

Ob tej priložnosti ga je Stojanović primerjal s povratnikom v slovensko izbrano vrsto. Haris Vučkić je članski debi v Prvi ligi dočakal v Domžalah, pred skoraj 8 leti pa še članskega reprezentančnega, obakrat pa je bil pri tem prvi trener Stojanović.

Vir: Ekipa24 SN

Namesto debija gips za Ontužansa

Hitro se je vsaj za november 2019 končalo reprezentančno upanje Latvijcev. Mladi Daniels Ontužans si je namreč na zadnjem treningu s člani Bayerna poškodoval longeto, potreben je bil gips in je moral odpovedati prihod v reprezentanco.