Vsakodnevni pogovor Pogačarja in Rogliča kot nosilcev majice pred štartom na etapah Dirke po Baskiji. Foto: Reuters
Vsakodnevni pogovor Pogačarja in Rogliča kot nosilcev majice pred štartom na etapah Dirke po Baskiji. Foto: Reuters

V daljšem dnevniškem zapisu na svoji spletni strani je Tadej Pogačar opisal svojo dirkanje po Itzulii 2021. Med drugim je na kratko po etapah opisal dneve in načrte ter razplete s svojega zornega kota.

Največ besed je zmagovalec Dirke po Franciji namenil burnemu zadnjemu dnevu, ki je pritegnil tudi izjemno zanimanje slovenske javnosti, ne samo vsega kolesarskega sveta. A zaradi napada Astane in podpore rumeni majici Brandonu McNultyju je bilo Pogačarju hitro jasno, da ne bo nič od boja za skupno zmago.

Sam sem imel v glavi samo eno: priti na tretje mesto v skupnem seštevku. Glavna nevarnost pa je bil Gaudu, ki je bil spredaj, in Bilbao, ki se je ves čas vozil v mojem zavetrju in je bil v generalni razvrstitvi nekaj sekund pred menoj. Do ciljne črte sem iz sebe iztisnil VSE. Vsekakor je bil to zame najbolj "brutalen" dan do sedaj. Bil sem povsem izčrpan, a zelo zadovoljen in vesel, saj mi je uspelo tudi na tej lepi in težki dirki priti na zmagovalni oder. Prav tako nam je ta dirka dala potrditev, da smo lahko tudi najboljša ekipa na svetu.

Vir: osebna spletna stran Tadeja Pogačarja