Mislim, da bom še velikokrat sodeloval na svetovnem prvenstvu in skušal osvojiti mavrično majico.

Ponosen sem, da sem Slovenec, rad zastopam reprezentanco. Zato sem bil olimpijskih igrah še posebej močno motiviran. Rad sem del reprezentance, saj drugače nismo skupaj, razen ob tej priložnosti. Ko se srečamo, je lepo.

Tadej Pogačar se je v nedeljo mudil v Trentu, kjer se je končeval tridnevni festival športa, ki ga je priredila Gazzetta dello Sport Foto: Gazzetta dello Sport
Tadej Pogačar se je v nedeljo mudil v Trentu, kjer se je končeval tridnevni festival športa, ki ga je priredila Gazzetta dello Sport Foto: Gazzetta dello Sport

Po sobotni zmagi na spomeniku Po Lombardiji se je najboljši kolesar leta 2021 v nedeljo v Trentu udeležil dnevov športa, ki jih prireja italijanski športni dnevnik Gazzetta dello Sport. V enournem obširnem pogovoru pred občinstvom se je Tadej Pogačar razgovoril o številnih stvareh, ne samo o kolesarstvu.

Med pogovorom je gorenjski volk razkril naslednje svoje velike kolesarske sanje – v reprezentančnem dresu Slovenije osvojiti mavrično majico za naslov svetovnega prvaka.

Po videopovezavi se je oglasil tudi Eddy Merckx, ki svetuja Pogačarju:
Po videopovezavi se je oglasil tudi Eddy Merckx, ki svetuja Pogačarju: "Nadaljuje tako in ostani z nogami na tleth." Foto: Reuters

Italijanskim gostiteljem je polaskal z besedami, da je rožnata majica Gira najlepša majica na svetu, da si se seveda želi nastopiti na Dirki po Italiji, a kdaj točno bo prvič šel na rožnato dirko, pa morajo vprašati vrhovnega šefa ekipe UAE Emirates Maura Gianettija.

Mimo ni šla niti zaroka z Urško Žigart, pri čemer je Pogačar dejal, da je najtežji del že opravljen, datuma za samo poroko pa oba profesionalna kolesarja še nimata določenega.

V četrtek bo Tadej Pogačar nadaljeval svojo medijsko turnejo ob koncu sanjske sezone, saj se bo v Parizu udeležil predstavitve trase naslednje Dirke po Franciji, ki bo v letu 2022 med 1. in 24. julijem in kjer bo skušal 23-letni Slovenec zmagati že tretjič zapored.

Vir: Gazzetta dello Sport (povezava)