Tine Urnaut in druščina so dokazali, da sodijo med elito svetovne odbojke. Foto: FIVB
Tine Urnaut in druščina so dokazali, da sodijo med elito svetovne odbojke. Foto: FIVB

Po navadi smo imeli eno ali dve prijateljski tekmi, na evropskem prvenstvu pa smo morali nato igrati proti vrhunskim ekipam, ki so vajene igrati na takšni ravni. To je bil 'fajn' turnir, mislim, da smo se veliko naučili in napredovali.

Glede sklepnega turnirja bi na 'prvo žogo' rekel, da nam je zmanjkalo nekaj energije. To je jasno. Pri tistih stvareh, ki so nam prej stekle, smo imeli zdaj težave. Obe ekipi sta zelo pritiskali na servisu in nas spravili v težave. Če smo prej našli rešitve v 'side-outu', tako včeraj kot danes nismo imeli pravih izbir.

Ko nekdo tako pritiska s servisom in pride do serije, se je težko odzvati, četudi nam ne uspe podobna serija. Naš servis je tisto, kar bi si želel, da bi bilo na višji ravni, saj bi tekmeca spravili v zahteven položaj. Tako pa nam je to, žal, uspelo le za kratek čas. In to je bila največja razlika v zadnjih dveh dneh.

Kapetan odbojkarske reprezentance Tine Urnaut je ocenil debitantski nastop Slovenije v elitni Ligi narodov, kjer je zasedla odlično četrto mesto.