Spremenili bomo tudi program dirk, tako da bom izpustil Tirreno–Adriatico in Milano–Sanremo. S tem bom pridobil čas, da si bom lahko popolnoma opomogel. Škoda, saj sem se resnično odlično počutil in sem komaj čakal, da začnem sezono.

Škoda, da bom zdaj moral počakati še malce dlje. Če citiram slavnega filozofa Run DMC-ja: 'Je, kar je, in tako pač je.'

Nizozemski kolesarski zvezdnik Tom Dumoulin, letošnja velika okrepitev Jumbo Visme je še dodatno preložil dirkalno vrnitev. Zaradi bolezni se je odpovedal Dirki po Valencii, na kateri je v velikem slogu slavil Tadej Pogačar, zdaj pa je odpovedal tudi dvema prestižnima italijanskima dirkama.

Metulj iz Maastrichta si je maja poškodoval hudo koleno na Dirki po Italiji in odstopil. Vrniti se je skušal na Kriteriju Dauphine, a ga ni zmogel dokončati in je sklenil sezono. Sledil je spor z ekipo Sunweb, pri čemur mu je uspelo izsiliti prestop k nizozemski ekipi. Dumoulin je predviden za enega izmed treh adutov Jumbo Visme na letošnji Dirki po Franciji, pri čemer pa je vseeno v prednosti vodilni kolesar sveta Primož Roglič. Tudi zaradi zdravstvenih težav Dumoulina, ki se bo skušal vrniti na ceste šele aprila – na začetku sezone je imel predviden štart na Itzulii/Dirki po Baskiji, kjer bo v rumeno-črnem dresu dirkal tudi Roglič.

Na lanskem Kriteriju Dauphine je nazadnje dirkal tudi Chris Froome, ki se bo zdaj očitno kljub veliko hujšim poškodbam prej vrnil na tekmovanja kot Dumoulin. Štirikratni zmagovalec Toura je namreč v ekipi Ineosa za naslednjo dirko svetovne serije Dirko po Emiratih. Slednja je tudi prvi veliki cilj sezone za Pogačarja.

Vir: Instagram/t.dumoulin