Zoran Zupančič je glavni tvorec uspehov slovenskih skakalk zadnjih let. Foto: Smučarska zveza Slovenije
Zoran Zupančič je glavni tvorec uspehov slovenskih skakalk zadnjih let. Foto: Smučarska zveza Slovenije

Gre za ljudi, ki pridejo na vrsto nekajkrat na vsakih nekaj let in nato na takšen način izkazujejo svojo moč. Naš šport je lep in bi moral biti 'čistejši'. V preteklosti smo se že nekajkrat pogovarjali o profesionalnih sodnikih, ki bi delili pravico celotno sezono. To bi bilo boljše.

Ne glede na vse rezultate treningov in sestavo ekipe bi morali mi dobiti moštveno tekmo. Če bi bilo vse normalno in pošteno, bi zmagali. Ampak še vedno smo država, ki moramo očitno dobiti še malenkost pedigreja, da bomo bolj cenjeni.

Seveda je tudi srebrna medalja vrhunski dosežek. Po začetnem šoku se mi zdi, da so se dekleta veselila tudi srebrne kolajne. Ko nam je vsem skupaj malo odleglo. Ekipa, ki ves čas vleče slovenski ženski voz, si je kolajno res zaslužila. Zanimiva pa je bila tudi tekma na 120-metrski skakalnici, spet smo osvojili kolajno, tudi Nika si jo je zaslužila.

Zoran Zupančič, glavni trener ženske reprezentance v smučarskih skokih, ki se je s svetovnega prvenstva vrnila kar s tremi kolajnami, je v pogovoru za STA dejal, da je prepričan, da bi morala biti srebrna kolajna na ekipni tekmi v resnici za Slovenke zlata, če bi bila tekma poštena. Že na posamični tekmi na srednji skakalnici je vložil pritožbo na sodniške ocene. Kot je dodal, so njegove varovanke šok po njegovem pozitivnem izvidu na okužbo s koronavirusom dobro prebrodile in odlično opravile nastope na prvenstvu.