Fernando Alonso je po treh dneh zapustil bolnišnico v Barceloni. Takole je pomahal navijačem. Foto: EPA
Fernando Alonso je po treh dneh zapustil bolnišnico v Barceloni. Takole je pomahal navijačem. Foto: EPA
Lara Alvarez in mama Fernanda Alonsa
Alonsa sta v bolnišnici redno obiskovali dekle Lara Alvarez in mama (desno). Okreval bo na družinskem posestvu v severni Španiji. Foto: EPA

Alonso ni bil huje poškodovan, a bo vseeno še nekaj dni počival. Najprej so ga oskrbeli v medicinskem prostoru na dirkališču, potem pa so ga s helikopterjem prepeljali v bolnišnico. "Zadovoljni smo, da lahko potrdimo, da je Alonso v sredo zapustilo bolnišnico. Vrnil se je k družini v Španiji in bo nekaj dni počival," so sporočili pri McLarnu.

Ta teden so na dirkališču v katalonski prestolnici na sporedu še zadnja uradna testiranja pred novo sezono formule ena, ki pa jih bo Alonso izpustil. Njegova ekipa je sporočila, da bo za volanom ob drugem dirkaču Jensonu Buttnu namesto njega še testni dirkač Kevin Magnussen.

V moštvu iz Wokinga so obenem zanikali, da bi bila za nesrečo, ko je 33-letnega Španca nenadoma odneslo s steze, kriva tehnika. Neposreden vzrok naj bi bil močan sunek vetra, ki je presenetil svetovnega prvaka iz let 2005 in 2006.

McLarnu pred sezono sicer ne gre najbolje. Pri testiranjih imajo veliko težav, njihov novi dirkalnik MP4-30 ni najbolj zanesljiv, na dosedanjih testiranjih pa so zato prevozili kar polovico manj kilometrov od nekaterih tekmecev z vrha.