Maurizio Arrivabene je priznal, da je Valtteri Bottas svojimi predstavami v lanski in v letošnji sezoni že pritegnil njegovo pozornost. Foto: EPA
Maurizio Arrivabene je priznal, da je Valtteri Bottas svojimi predstavami v lanski in v letošnji sezoni že pritegnil njegovo pozornost. Foto: EPA
Maurizio Arrivabene in Kimi Räikkönen
Kakšna bo dirkaška zasedba Ferrarija v prihodnosti, je odvisno od Kimija Räikkönena. Foto: EPA


Kdo bo pri italijanskem moštvu nasledil Kimija Räikkönena, zadnjega dirkaškega svetovnega prvaka Ferrarija - naslov je osvojil davnega leta 2007 -, še ni znano. Znani pa sta imeni, ki ju z legendarnim moštvom povezujejo nekateri mediji.
"Lewis? Ne," je že v kali za Sky Sporets zatrl govorico Arrivabene, ki je letos preporodil moštvo. "Trenutno smo osredotočeni le na razvoj dirkalnika, za zdaj smo zadovoljni z dirkačema, ki ju imamo, saj Kimi dirka zelo dobro. V tem trenutku se ne pogovarjamo z nikomer," je še dodal.
Arrivabene: Vse je odvisno od Kimija
Toda iz Finske so pred kratkim pricurljale podrobnosti 'dobro obveščenih virov', da bo po koncu pogodbe z Williamsom v Maranello prispel Bottas, eden najobetavnejših dirkačev v kraljici motošporta. Finec je lani opozoril nase z odličnimi predstavami in številnimi uvrstitvami na oder za zmagovalce, pritegnil je tudi pozornost 58-letnika iz Brescie. "Bottas je v prihodnosti - s tem mislim, da je zelo zanimiv - tako kot nekateri drugi mladi dirkači, dirka zelo dobro," je priznal Arrivabene, ki pa za zdaj še ne namerava razdreti trenutnega dirkaškega para Vettel-Räikkönen. "Vse skupaj je odvisno od Kimijevih predstav. Naš cilj je - seveda -. da ohranimo vzdušje, ki trenutno vlada v Maranellu. Ne želimo ga kaziti s kakšno čudno situacijo. Toda zavedamo se, da potrebujemo dobre predstave tudi za konstruktorski seštevek, za točke pa sta potrebna dva dirkača," je še dodal.
Bottas mora z Williamsom še podpisati pogodbo za sezono 2016, medtem ko še vedno ni jasen Hamiltonov položaj pri Mercedesu, saj Britanec še vedno ni sklenil nove pogodbe. Nekateri so prepričani, da bo dogovor sklenjen med dirkaškim koncem tedna v Monte Carlu.