Sebastian Vettel in Charles Leclerc sta Spielberg po drugi dirki sezone zapustila s točkovno ničlo, ki zelo odmeva v svetu motošporta. Foto: Reuters
Sebastian Vettel in Charles Leclerc sta Spielberg po drugi dirki sezone zapustila s točkovno ničlo, ki zelo odmeva v svetu motošporta. Foto: Reuters

Letošnja sezona bo zelo kratka. Razlika med dirkalniki v vseh vremenskih pogojih pa je preprosto prevelika. Vse, kar Ferrariju zdaj preostane, je to, da se osredotoči na naslednjo sezono.

David Coulthard

Uvodna dirka sezone je bila, kot kaže, zgolj muha enodnevnica. Charles Leclerc je resda dirko za VN Avstrije končal tik pod vrhom, Ferrari pa je s še desetim mestom Sebastiana Vettla skupaj osvojil 19 točk, zato se je krivulja na drugi dirki sezone obrnila navzdol.

Leclerc je bil Ferrarijev junak na eni in bedak na drugi dirki. Namreč, že v uvodnih zavojih štajerske preizkušnje je trčil v moštvenega kolega in poskrbel za dvojni odstop. Italijanski kolektiv že po dveh dirkah za vodilnim Mercedesom zaostaja za 61 točk, v konstruktorskem seštevku trenutno zaseda 5. mesto.

Misli usmerjene že na leto 2021?
"Vsak dvom, da je Ferrari izpadel iz letošnjega boja za naslov prvaka, se je razblinil ta konec tedna v Spielbergu," je za Channel 4 po dirki dejal Coulthard. "Letošnja sezona bo zelo kratka. Razlika med dirkalniki v vseh vremenskih pogojih pa je preprosto prevelika. Vse, kar Ferrariju zdaj preostane, je to, da se osredotoči na naslednjo sezono," je nadaljeval.

Coulthard: Charles je prestrog do sebe
Čeprav se je Leclerc za svojo nespametno potezo v 3. zavoju dirke že opravičil moštvu in moštvenemu kolegu, Coulthard meni, da je šlo za klasično dirkaško nesrečo, ki se velikokrat zgodi v zgoščeni sredini. "Popolnoma jasno je, da se je Charles zapodil v prazen prostor, ki je ekspresno hitro izginil. Pričakovati je bilo, da bo Vettel zavil vanj. Morda je Charles trenutno prestrog do sebe, take stvari se pač dogajajo. Ne moreš vselej izbrati prave odločitve," je še povedal Škot, ki je prepričan, da vodjo moštva Mattio Binotta čaka veliko dela. "Binotto trenutno preživlja pravo moro. Najhuje, kar se ti kot vodji moštva lahko zgodi, je to, da na stezi moštvena kolega trčita med seboj."

V prejšnji sezoni se je med Leclercom in Vettlom večkrat zaiskrilo, a sta dirkača vselej zakopala bojno sekiro v dobrobit kultnega moštva iz Maranella. Tudi pred letošnjo sezono sta večkrat zatrdila, da imata zdrav odnos. A to se utegne vse spremeniti zelo hitro ...