Fernando Alonso se vrača k Flaviu Briatoreju in Renaultu, s katerim je doživel najlepše trenutke v karieri. Foto: EPA
Fernando Alonso se vrača k Flaviu Briatoreju in Renaultu, s katerim je doživel najlepše trenutke v karieri. Foto: EPA
Fernando Alonso in Lewis Hamilton
Ljubiteljem formule ena bodo v spominu ostala številna nesoglasja med Fernandom Alonsom in Lewisom Hamiltonom. Foto: Reuters

Dvakratni svetovni prvak v formuli ena Fernando Alonso se je vrnil v Renault, ki je za prihodnjo sezono popolnoma prenovil posadko.

26-letnemu Špancu se je v moštvu Flavia Briatoreja pridružil Nelson Piquet mlajši, dosedanji testni voznik Renaulta, čigar oče je v 80. letih naslov osvojil trikrat. "Fernando in Nelsinho bosta oblikovala eno od najboljših navez v letu 2008," je prepričan prvi mož Renaulta Flavio Briatore.

Sto milijonov za tri leta?
Podrobnosti pogodbe niso znane. Renault ni potrdil ne njene dolžine ne vrednosti. Najverjetneje je Alonso podpisal dveletno pogodbo. Španski El Mundo poroča, da bo samo za prihodnjo sezono dobil 35 milijonov evrov. Očitno bo torej najbolje plačani dirkač v formuli ena. Alonso je pod okriljem francoskega moštva prišel do naslova v letih 2005 in 2006. V prejšnji sezoni je vozil za McLaren, ki ga je zaradi nenehnih nesporazumov zapustil novembra.

Čas za novo poglavje
"Odločitev ni bila lahka. Vesel sem, da sem se vrnil. Zdaj je čas, da začnemo novo poglavje. Letošnje leto je bilo za Renault težko. Prepričan sem, da lahko za novo sezono naredimo konkurenčen dirkalnik za vnovičen preboj na vrh. Rad bi se zahvalil tudi preostalim moštvom, ki so se v zadnjih dneh zanimali zame," je povedal Alonso. Za Renault sta prejšnjo sezono, ko moštvo ni doseglo zmage, dirkala Heikki Kovalainen in Giancarlo Fisichella. Skupaj sta osvojila 51 točk.

R. K./T. O.