Fernando Alonso ima pogodbo z McLarnom do leta 2009, vse glasnejše pa so govorice o njegovem predčasnem odhodu. Foto: Reuters
Fernando Alonso ima pogodbo z McLarnom do leta 2009, vse glasnejše pa so govorice o njegovem predčasnem odhodu. Foto: Reuters
Ron Dennis
Vodja McLarna Ron Dennis se je znašel med dvema ognjema. Foto: Reuters

Že tako skrhani odnosi med moštvenima voznikoma srebrnih so se dotaknili dna v Budimpešti, potem ko je bil Alonso zaradi zadrževanja tik pred koncem kvalifikacij kaznovan s 5 mest slabšim štartnim položajem. Pred tem Hamilton ni upošteval navodil moštva, da na začetku kvalifikacij Španca spusti predse, kot so se dogovorili pred štartom.

Hamilton: "Sem za pogovor, a iskal ga ne bom"
"Noče govoriti z mano, zato ne vem, v čem je težava. Če ga bom videl, se bom z njim pogovoril, vendar ga ne bom iskal," je odločen Hamilton, ki je izkoristil najboljši štartni položaj in z zmago povečal vodstvo v skupnem seštevku na 7 točk.

Odnosi med dvakratnim svetovnim prvakom in novincem v formuli ena niso zgledni že od samega začetka sezone, ki jo je Britanec zaznamoval z devetimi zaporednimi stopničkami. Vodja McLarna Ron Dennis je moral junija celo zanikati trditve Alonsa, da moštvo favorizira Hamiltona.

Alonso: Hamilton kršil ukaze moštva
Španec je bil po kazni v Budimpešti jezen kot ris, saj po njegovem mnenju ni naredil nič napačnega. Obregnil pa se je ob potezo Hamiltona na začetku kvalifikacij, ki je vidno razburila tudi Dennisa. "Menim, da bo njegov odnos do moštva na naslednji dirki drugačen, saj z njegovo potezo šefi niso bili zadovoljni," je prepričan Alonso.

Medtem sta Dennis in Hamilton že razrešila vse nesporazume. "Pogovorila sva se in rešila vse težave. Odnos, ki ga imava, je zelo močen in ena majhna napaka ne more vsega pokvariti," je povedal Hamilton.

R. K.