Ko Fernando Alonso zmaguje, je dobre volje. Ko ga doletijo kazni, pa ... Foto: EPA
Ko Fernando Alonso zmaguje, je dobre volje. Ko ga doletijo kazni, pa ... Foto: EPA

V kvalifikacijah pred VN Madžarske v začetku avgusta je Alonso zadržal Lewisa Hamiltona in bil kaznovan z odvzemom petih mest na štartu. Tisto dirko je pozneje dobil mladi Britanec, Alonso pa je bil četrti. Dvakratni svetovni prvak je najprej užaljeno povedal, da se s Hamiltonom ne bo več pogovarjal, nato pa si je premislil in dejal, da je na spor že pozabil.

V javnost je zdaj prišel prepis zaslišanja s prejšnjega tedna, ko je Fia McLarnu naložil 100 milijonov dolarjev kazni zaradi vohunske afere. Dennis je tam povedal, da z Alonsom praktično ne govori že od 5. avgusta.

Alonso je prepričan, da si zasluži boljši status
"Moj odnos s Fernandom je izjemno hladen. Fernando je očitno prepričan, da naša politika enakosti obeh dirkačev ni dovolj poštena do njega, saj je dvakratni svetovni prvak. Prepričan je, da si zaradi izkušenj, znanja in števila let v formuli ena zasluži prednost pred Hamiltonom v našem moštvu," je odkrito razlagal Dennis.

Spis pariškega zaslišanja je dolg kar 115 strani, med katerim piše tudi, da je Dennis Alonsu svetoval, naj se podobno kot Hamilton odzove povabilu in naj se tudi sam udeleži zaslišanja, česar pa Španec niti slišati ni hotel. "Ne govori z menoj. Nisem ga hotel siliti, naj gre v Pariz," je še povedal vodja srebrnih.

S. J.