Bo Fernando Alonso (desno) pri Ferrariju zamenjal Felipeja Masso (levo)? Foto: Reuters
Bo Fernando Alonso (desno) pri Ferrariju zamenjal Felipeja Masso (levo)? Foto: Reuters
Flavio Briatore in Jean Todt
Flavio Briatore (levo) bi takoj podpisal prihod Alonsa v Renault, medtem ko bi bila njegova selitev v Ferrari verjetno mogoča le, če bi Maranello zapustil Jean Todt (desno). Foto: EPA

Po tem, kar je Španec letos doživljal pri McLarnu, le redki dvomijo o njegovem odhodu, čeprav ima pogodbo do leta 2009. Britanski mediji ugibajo, da naj bi pri Ferrariju zamenjal Felipeja Masso, ki bi lahko odšel k Toyoti, kjer bi zasedel mesto Ralfa Schumacherja.

Pomembno vlogo ima Todt
Veliko je odvisno od tega, ali bo pri Ferrariju ostal šef Jean Todt, saj je njegov sin Nicholas menedžer Masse. Če bo mali Francoz odšel, bi se položaj Masse v Maranellu precej poslabšal. Največja ovira pri prestopu Alonsa iz McLarna v Ferrari pa bi utegnili biti slabi odnosi med moštvoma po vohunski aferi.

Briatore: Vemo, s čim imamo težave
Renaultov šef Flavio Briatore bi si Alonsa seveda še kako želel nazaj v svojem moštvu in že obljublja boljši avto. "Imamo isto ekipo kot takrat, ko je bil Alonso pri nas in nismo pozabili, kako se izdeluje bolide. Vemo, s čim imamo težave, in bolje poznamo pnevmatike, zato se drugo leto nadejam boljših rezultatov. Leta 2008 ne bo več opravičil,“ pravi Briatore in poudarja, da trenutni nesporazumi med Alonsom in Ronom Dennisom niso dobri ne za moštvo ne za dirkača.

Če bo Alonso odšel, se bo McLaren bržkone podal v lov za Nicom Rosbergom.

Honda drugo leto v isti posadki
Tudi v prihodnji sezoni bosta Hondo v svetovnem prvenstvu formule ena vozila Britanec Jenson Button in Brazilec Rubens Barrichello. Oba priznavata, da je ta sezona za Hondo veliko razočaranje, hkrati pa sta optimista za prihodnost.

M. R.