Lewis Hamilton je v prvi sezoni zmagal štirikrat, letos pa je dodal še tri zmage. Foto: EPA
Lewis Hamilton je v prvi sezoni zmagal štirikrat, letos pa je dodal še tri zmage. Foto: EPA
Jackie Stewart
Jackie Stewart si je dirko ogledal v družbi Flavia Briatoreja. Foto: EPA

Voznik McLarna je na svoji 26. dirki v karieri zmagal sedmič, pri tem je na mokri stezi vse ugnal za več kot minuto. V istem krogu sta ostala le Nick Heidfeld in Rubens Barrichello. "Glede na vse okoliščine bo to gotovo ena njegovih največjih zmag," je žarel direktor McLarna Martin Whitmarsh in nadaljeval v svojem slogu: "Kar je danes počel na stezi, to je bilo res neverjetno. Tisti, ki smo bili neposredno vpleteni v to zmago, je ne bomo nikoli pozabili."

Stewart ga je primerjal s Senno
"Zmaga Senne v Donningtonu je bila dobra," se je Brazilčeve zmage leta 1993, ko je v istem krogu ostal le Damon Hill, spominjal Jackie Stewart in vzneseno dodal: "Ta zmaga je še bolj impresivna." Senna velja za najboljšega voznika v dežju. Je zdaj dobil sebi primernega naslednika?

Hamilton: "Če bi odstopil, bi se upokojil"
Zadovoljen je bil tudi sam zmagovalec, ki je bil pred dirko pod velikim pritiskom, saj je dvakrat zapored ostal brez točk. Kljub ogromnemu vodstvu je bil ves čas pod pritiskom. "Predstavljajte si, da bi ob vodstvu ene minute odstopil zaradi lastne napake. Če bi se to zgodilo, se najbrž ne bi več nikoli pobral. To bi bila velika sramota. Moral bi se upokojiti," je pretiraval prvi voznik srebrnih.

Dennis: "Hamilton bo še boljši"
"Naredili smo nekaj napak, a tudi Hamilton jih je letos napravil nekaj. Ta izid je najboljši mogoč odgovor na nekatere kritike in verjamem, da se bo vrnil še močnejši," je svojega varovanca pohvalil Ron Dennis. "Še vedno ni razvil svojega potenciala, ima še veliko rezerv," je Dennis še skušal prestrašiti tekmece.

S. J.