Prvi osmoljenec konca tedna na zaviti progi Hungaroringa - Felipe Massa. Foto: EPA
Prvi osmoljenec konca tedna na zaviti progi Hungaroringa - Felipe Massa. Foto: EPA
Lewis Hamilton,
Po dveh zaporednih zmagah v Veliki Britaniji in Nemčiji je Lewis Hamilton razlagal, da počitka prav nič ne potrebuje. Po Hungaroringu si je hitro premislil. Foto: EPA

Obe ekipi bosta dirkačem in mehanikom privoščili več kot zaslužen počitek pred uradnimi treningi za Veliko nagrado Evrope v Valencii 24. avgusta. Resno delo se bo seveda še vedno nadaljevalo v bazah obeh moštev, saj je tudi po VN Madžarske razpored na vrhu več kot tesen.

Manjkala je zanesljivost
Felipe Massa je vozil sanjsko dirko do tri kroge pred koncem, ko ga je na cedilu pustil njegov dirkalnik. "Pokazali smo vrednost moštva in naših dirkačev, manjkala pa nam je zanesljivost, kar je ključno. Pred sabo imamo tri tedne trdega dela, da bomo kar se da dobro pripravljeni na VN Evrope," je zamujeno priložnost Masse za prevzem vodstva v skupnem seštevku obžaloval njegov vodja moštva Stefano Domenicalli.

S tehničnimi težavami tudi Räikkönen
Mehanične težave je imel tudi svetovni prvak Kimi Räikkönen, a so ga iz boksov še pravočasno opozorili, naj upočasni. Na koncu se je Finec pripeljal na tretje mesto za Heikkijem Kovalainenom in Timom Glockom.

Massa: Treba je misliti naprej
Kljub tehničnim okvaram so lahko rdeči več kot zadovoljni z bliskovitim Massinim bolidom. Že v prvem zavoju se je drzno poigral z Lewisom Hamiltonom. "Seveda ne moremo reči, da je vse 100-odstotno, smo pa pokazali potencial dirkalnika tako v drugem delu kvalifikacij kot na dirki. Kar se je zgodilo ob koncu, je del športa. Moramo misliti naprej, užiti dopust in se pripraviti za zadnjih sedem dirk," je povedal Massa.

Hamilton se bo intenzivno pripravljal
Očitno je, da so razlike med ekipama manjše, kot bi lahko sklepali po prevladi Hamiltona na treningih in kvalifikacijah. Tega se zavedajo tudi pri McLarnu. "Že prej smo vedeli, da so hitri. Le vi (mediji) mislite, da je velika razlika. Trdo bom delal med premorom, da bom dobro pripravljen na preostanek sezone," poudarja vodilni v svetovnem prvenstvu.

Ž. K.