Bomo Fernanda Alonsa znova spremljali v Renaultovem bolidu? Foto: Reuters
Bomo Fernanda Alonsa znova spremljali v Renaultovem bolidu? Foto: Reuters
Mika Häkkinen
Mika Häkkinen je dokončno sklenil veliko dirkaško kariero. Foto: EPA

"Fernandu sem predstavil projekt za prihodnost. Če se njegove želje ujemajo z našimi, se lahko zgodi. Vem, koliko lahko on da Renaultu. Vendar dogovor za eno leto ne bi imel nobenega pomena, če so načrti za prihodnost vezani na daljše obdobje," želi vodja tretjega moštva zadnje sezone v konstruktorskem seštevku Flavio Briatore znova prikleniti El Nana nase za daljši čas.

To je prvič storil leta 2002. Asturijski princ je bil najprej testni voznik, leta 2003 pa je na Madžarskem že slavil prvo zmago, drugo je zgodovina. V letih 2005 in 2006 je postal dvakratni svetovni prvak, nato pa se preselil k angleško-nemškemu moštvu.

Španec želi podpisati za eno leto, kam še lahko gre?
Za Španca, ki bi si želel za razliko od Briatoreja za zdaj podpisati le enoletno pogodbo, naj bi se zanimala tudi moštva Williams, BMW, Red Bull in Toyota. Ponudba japonskega velikana je ugodna finančno in po tem, da bi se celotna ekipa pravzaprav prilagajala zvezdniku iz Ovieda. Prihod k Red Bullu naj bi mu odsvetoval Mark Webber. Prijateljstvo med njima je namreč dobro znano in Avstralec naj bi Alonsu namignil, da naj ne hodi k njegovemu moštvu, če želi doseči še kaj pomembnega.

BMW ni več računal na Alonsa
BMW se je naveličal čakanja in Dennisovega prestavljanja pogovorov na konec sezone ter že pred časom obnovil pogodbo z Robertom Kubico ter Nickom Heidfeldom Še najmanj realen je prestop k Williamsu. Ta nima ne denarja ne dovolj kakovostnega dirkalnika.

Hladni Finec ima dovolj tudi DTM-a
Pri McLarnu je popolnoma drugačne čase kot Alonso preživljal Mika Häkkinen. Po še eni povprečni sezoni v prvenstvu DTM je Finec napovedal dokončno slovo od kariere profesionalnega dirkača, v kateri se najbolj lesketata leti 1998 in 1999, ko je z McLarnom dvakrat postal svetovni prvak v formuli 1. 39-letnik je v zadnji sezoni kot mercedesov voznik prvenstvo v DTM-u končal na osmem mestu, dosegel pa dve zmagi od skupno treh v tej seriji.

Ž. K.