Lewis Hamilton in Felipe Massa sta se po kvalifikacijskem treningu takole zadržala v klepetu. Foto: EPA
Lewis Hamilton in Felipe Massa sta se po kvalifikacijskem treningu takole zadržala v klepetu. Foto: EPA
Sao Paulo
Koga bo nedeljski razplet dirke najbolj osrečil? Foto: EPA

Trije tekmeci za krono najboljšega v tej sezoni bodo štartali takoj za Brazilcem, ki si je pred domačimi navijači "pole position" privozil drugič zapored. "V redu je. Zdaj je skoraj vse v njegovih rokah," je povedal šef McLarna Ron Dennis o možnostih Hamiltona, ki ima v skupnem seštevku štiri točke prednosti pred Alonsom in sedem pred Kimijem. Noben dirkač letos ni zmagal, če je dirko začel s slabšega položaja, kot je tretje mesto.


Spet sporen Hamiltonov manever?

Za nekaj razburjenja je poskrbel Hamilton, ki je ob zadnjem poskusu Räikkönena, da se prebije v prvo vrsto, nekoliko oviral Finca, potem ko je ta pripeljal iz boksa. Räikkönen je po kvalifikacijah menil, da je zaradi tega izgubil nekaj dragocenih stotink, saj je moral zapeljati iz idealne linije, Hamilton pa se mu je opravičil, a ocenil, da Finec ni bil tako blizu njega. "Ostal sem, kjer sem bil, in zavrl. Mislim, da ga nisem oviral," je povedal Britanec.

Alonso je poudaril, da potrebuje posebno dirko, da bi postal prvak. "Če se bo vse odvijalo normalno, nimam možnosti," je pribil Španec.
Massa je na čelu kolone šestič letos in bo naskakoval drugo zaporedno zmago na domačem dirkališču. Dirka bo v nedeljo ob 18.00.

Kvalifikacijski trening/štartna mesta:
1. F. MASSA Ferrari 1:11,931 2. L. HAMILTON McLaren +0,151 3. K. RÄIKKÖNEN Ferrari 0,391 4. F. ALONSO McLaren 0,425 5. M. WEBBER Red Bull 0,997 6. N. HEIDFELD BMW Sauber 1,150 7. R. KUBICA BMW Sauber 1,198 8. J. TRULLI Toyota 1,264 9. D. COULTHARD Red Bull 1,341 10. N. ROSBERG Williams 1,546
M. R.