Se Lewis Hamilton in Ron Dennis resnično razumeta tako odlično, kot lahko sklepamo po tej fotografiji?. Odgovor verjetno poznata le onadva. Foto: EPA
Se Lewis Hamilton in Ron Dennis resnično razumeta tako odlično, kot lahko sklepamo po tej fotografiji?. Odgovor verjetno poznata le onadva. Foto: EPA

Fia je preiskala, ali so iz McLarna, ki je slavil dvojno zmago, prihajali nedovoljeni ukazi. Te so po neslavni dirki v Avstriji leta 2002, ko je Ferrari Rubensu Barrichelli naročil, naj predse spusti kasnejšega zmagovalca Michaela Schumacherja, prepovedali. Po študiji radijske zveze med McLarnom in obema voznikoma (Fernandom Alonsom in Lewisom Hamiltonom), poročila opazovalca Fie in podatkov, ki jih je Fii zagotovil McLaren, vodilni možje niso našli nepravilnosti.


Ravnali v skladu s povsem razumljivo prakso

"McLaren ni storil ničesar, kar bi lahko vplivalo na končni vrstni red. Jasno je, da so bila dejanja McLarna med dirko povsem legitimna in da ni potrebna nobena nadaljnja preiskava. Standardna procedura moštva je, da svojim dirkačem ukaže, naj zmanjšajo hitrost, ko imajo dovolj prednosti. S tem zmanjšajo možnost tehničnih in drugih težav. Standardna in povsem razumljiva praksa je tudi ta, da moštvo prosi dirkača, naj drug drugega ne spravljata v nevarnost. McLaren je lahko moštveno strategijo izpeljal optimalno, ker je imel dovolj prednosti pred drugimi," so sporočili iz Fie.

V ponedeljek so britanski mediji sprožili pravi vik in krik, ker naj bi McLaren vzel Hamiltonu možnost za zmago, saj naj bi mu po prvem postanku ukazal, naj upočasni.

M. R.