Lewis Hamilton je v Monako prišel kot vodilni v svetovnem prvenstvu, na dirki pa ni mogel (ali smel?) mimo Fernanda Alonsa. Foto: EPA
Lewis Hamilton je v Monako prišel kot vodilni v svetovnem prvenstvu, na dirki pa ni mogel (ali smel?) mimo Fernanda Alonsa. Foto: EPA
Lewis Hamilton
Bolj kislo veselje ob drugem mestu ... Foto: EPA

Mednarodna avtomobilistična zveza je moštvene ukaze prepovedala po neslavni dirki za Veliko nagrado Avstrije leta 2002, ko je Ferrari Rubensu Barrichellu naročil, naj predse spusti kasnejšega zmagovalca Michaela Schumacherja.

Alonso z drugo zmago na vrh skupnega seštevka
Na nedeljski dirki v kneževini je McLaren gladko slavil dvojno zmago, kasneje pa bil na udaru kritik. Drugouvrščeni Lewis Hamilton namreč trdi, da mu niso pustili napasti vodilnega Fernanda Alonsa, ki je na koncu z drugo zmago sezone in sedemnajsto kariere prevzel vodstvo v svetovnem prvenstvu.

Sem številka dve!
Hamilton se po predstavi, ki je bila zaradi McLarnove premoči izjemno dolgočasna, ni tako veselil novega zmagovalnega odra, kot na uvodnih štirih dirkah te sezone: "Imam številko dve in sem številka dve," pravi 22-letni novinec v elitni druščini. Hamilton se je 20 krogov pred koncem Alonsu približal le na 0,7 sekunde.

Dennis zanikal
Šef moštva formule ena McLaren Ron Dennis je odločno zanikal namigovanja, da se je vodstvo angleškega moštva Alonsu namenilo prednost voznika številka ena: "Zavedam se, da marsikdo misli, da favoriziramo enega ali drugega, bodisi Lewisa ali Fernanda, toda mi smo celo preveč pošteni in ne delimo dirkačev na številko ena ali dve."

C. R.