Zadovoljni vodja McLarna Ron Dennis, ki je Lewisa Hamiltona podpiral kar 10 let. Foto: EPA
Zadovoljni vodja McLarna Ron Dennis, ki je Lewisa Hamiltona podpiral kar 10 let. Foto: EPA
Kimi Räikkönen in Fernando Alonso
Kimi Räikkönen in Fernando Alonso sta bila zadovoljna z razpletom 16. dirke, a po zadnji se bo veselil le eden. Foto: Reuters
Fernando Alonso
Fernando Alonso se vsem fotografom le ni mogel izogniti. Foto: EPA

"Za leto 2008 imamo veljavni pogodbi z našima voznikoma, vendar smo se po Braziliji pripravljeni pogovarjati," je delni lastnik srebrnih namignil na morebitne spremembe. Po boksih že krožijo govorice, da bi Španca pri McLarnu lahko zamenjal Nico Rosberg ali Nick Heidfeld, za njima naj bi stal dobavitelj motorjev Mercedes.

Pred vrhuncem leta je 60-letni veteran formule 1 poudaril, da bosta imela tako vodilni Lewis Hamilton kot branilec naslova Fernando Alonso v Interlagosu enakovreden položaj.

Španec taktizira?
Ploščo je obrnil tudi Asturijec, ki spravljivo govori o tem, da verjame v moštvo in v njegovo pošteno ravnanje z obema voznikoma. "Na koncu bosta oba dirkalnika enaka, oba bova imela enake možnosti za končni uspeh," je po izjavah, da vodilni favorizirajo Hamiltona, umiril žogo za zdaj še najmlajši svetovni prvak v zgodovini formule 1, ki mu ta rekord lahko spelje ravno moštveni kolega.

Kimi in Lewis podobnega temperamenta
"Bil sem že v takem položaju v seriji GP2. Če negativno razmišljaš o dogodkih, te lahko to spravi s tira," je Hamilton poln samozavesti kljub hudi napaki v Šanghaju. "Vsi govorijo o tem, kako ledeno hladen je Kimi, mislim, da je tudi moja podzavest zelo podobna njegovi," se je 22-letnik iz Stevenageja primerjal z ledenim možem Räikkönenom.

Alonso obiskal tožilstvo v Modeni
Alonso je bil danes na tožilstvu v Modeni zaslišan zaradi vpletenosti v afero Stepney, potem ko so bila elektronska sporočila med njim in testnim voznikom Pedrom de la Roso uporabljena kot obremenilni dokazi, s katerimi je Mednarodna avtomobilistična zveza (FIA) McLarnu prejšnji mesec naložila kazen 100 milijonov ameriških dolarjev in mu odvzela vse konstruktorske točke.

Preiskavo tožilstva je sprožil Ferrari, ki svojega nekdanjega inženirja Nigela Stepneyja obtožuje "prodaje" informacij glavnemu oblikovalcu McLarna Miku Coughlanu, glavni tožilec pa pod lupo ni vzel samo Stepneyja in Coughlana, temveč tudi nekatere druge McLarnove uslužbence. Alonso je na tožilstvo prispel nekaj pred 13. uro in ga zapustil po približno dveh urah, pri vsem skupaj pa se je želel čim bolj izogniti novinarjem in kameram.

T. G.