Odnosi med Alonsom in Hamiltonom so vse slabši, pogovarjata pa se le še preko medijev. Foto: EPA
Odnosi med Alonsom in Hamiltonom so vse slabši, pogovarjata pa se le še preko medijev. Foto: EPA
Ralf Schumacher
Ralf Schumacher se je v treh letih pri bogati Toyoti le trikrat povzpel na stopničke za zmagovalce. Foto: EPA

"Želim dirkati, o tem sem 100-odstotno prepričan," je dvakratni svetovni prvak ovrgel razmišljanje Bernieja Ecclestona o morebitnem Špančevem enoletnem premoru. "V veselje bi mi bilo, če njega ne bi bilo zraven," je 26-letnik brez dlake na jeziku španskim medijem povedal, da si Lewisa Hamiltona ne želi več za kolega v moštvu. "Če bi morala nadaljevati skupaj, potem bi imeli zagotovljen dober spopad," je dodal Alonso, ki ga z McLarnom pogodba veže do konca leta 2009.

Modri si ga želijo, rdeči pač ne
Flavio Briatore medtem El Nanu še vedno ponuja staro službo v letos precej nekonkurenčnem Renaultu: "Fernandu sem rekel, da bo v trenutku, ko bo prost, več kot dobrodošel pri nas. Neumno bi bilo, da bi zanikal, da si ga želim pripeljati nazaj." Po dirki za VN Japonske je vodja Ferrarija Jean Todd novinarjem povedal, da obstaja ničodstotna možnost vozniških sprememb pri rdečih.

O spremembah po Interlagosu
Lewis Hamilton ima dve dirki pred koncem sezone skoraj neulovljivih 12 točk naskoka pred moštvenim kolegom, za katerega je pred Fudžijem dejal: "Najraje bi videl Fernanda pri Ferrariju in sebe pri McLarnu." 22-letni novinec v elitnem bencinskem športu ima zagotovljeno prihodnost pri srebrnih puščicah, saj velja za dolgoletno naložbo Rona Dennisa. Vodja in delni lastnik McLarna je pod sveto japonsko goro dejal, da se bodo o morebitnih spremembah pogovarjali, ko bo sezone konec.

Ralf zapušča Japonce
Dirkač formule ena, 32-letni Nemec Ralf Schumacher, je na svoji spletni strani objavil, da bo po koncu letošnje sezone zapustil Toyoto.

T. G.