Heikki Kovalainen, Fernando Alonso in Giancarlo Fisichella so se postavili pred nov Renaultov bolid R96 v Monte Carlo. Foto: EPA
Heikki Kovalainen, Fernando Alonso in Giancarlo Fisichella so se postavili pred nov Renaultov bolid R96 v Monte Carlo. Foto: EPA
Giancarlo Fisichella in Fernando Alonso
Fisichella in Alonso sta optimistična pred novo sezono. Foto: EPA

Dirkalnik R26 je luč sveta ugledal v Monte Carlu, pred objektiv fotografov pa so stopili lanskoletni svetovni prvak Španec Fernando Alonso, Italijan Giancarlo Fisichella in testni voznik Finec Heikki Kovalainen. Vodja Renaultovega moštva F1 Patrick Faure kot garancijo za nov uspeh navaja nespremenjeno ekipo strokovnjakov, tehničnega osebja in novi bolid.



"Pred novo sezono sem zelo samozavesten. Pri Renaultu so se zelo podrudili. Prepričan sem, da lahko znova postanem svetovni prvak. Tudi med konstruktorji lahko ubranimo naslov," je dejal Alonso, ki je lani dobil sedem tekem. Leta 2007 se bo preselil k McLarnu.

"Peljati ga je tako enostavno kot lanski model in ima odlično lego na stezi. Z osemvaljnim motorjem smo seveda nekoliko počasnejši, ampak to velja za vse. Celoten paket je zelo dober," je novi bolid hvalil Alonso.

"Leto začenjamo z nespremenjeno ekipo strokovnjakov in tehničnega osebja. Vsi smo trdo delali, da bi sestavili dirkalnik, sposoben preboja na vrh. Osredotočeni smo samo na ponovitev naših uspehov," je povedal vodja Renaultovega moštva Patrick Faure.

Nova sezona svetovnega prvenstva se začne 12. marca v Bahrajnu.