Sprednji del mclarnovega dirkalnika Heikkija Kovalainena je bil povsem uničen. Foto: EPA
Sprednji del mclarnovega dirkalnika Heikkija Kovalainena je bil povsem uničen. Foto: EPA

Voznik moštva McLaren se nesreče v 23. krogu, ko se je z dirkalnikom globoko zaril v zaščitne gume, ne spominja. Slikanje v bolnišnici je pokazalo, da dirkač ni utrpel poškodb glave ali zlomljenih kosti. "Imam rahel glavobol in bolečine v vratu, sicer pa se počutim dobro in sem dobro razpoložen," je povedal Finec, ki je po nesreči za nekaj trenutkov izgubil zavest. Svojo pozornost je 26-letnik že usmeril na naslednjo dirko 11. maja v Turčiji in upa, da bo uspešno prestal zdravniški test FIE.

Stewart: V naših časih bi bil mrtev
Da je Kovalainen pravi srečnež, se je strinjal tudi trikratni svetovni prvak Jackie Stewart, ki je opozoril, da bi se nesreča lahko končala veliko huje. "Heikki je zelo srečen fant. Če bi se to zgodilo v mojem času, ne bi imel mobene možnosti za preživetje," je za britanski Sun razpredal Škot.

Iz moštva McLaren so sporočili, da je do nesreče pri hitrosti okoli 240 km/h prišlo zaradi počenega platišča na sprednji levi gumi. Dirkalnik je nato v zaščitne gume priletel z okoli 130 km/h. Pri tem je Finski voznik doživel sile, večje kot bi jih pri izstrelitvi iz vojaškega lovskega letala, je pojasnil šef moštva iz Walkinga Martin Whitmarsh.

T. V.