Lewis Hamilton je bil na poti do svojega osmega najhitrejšega položaja v karieri najhitrejši v vseh treh delih kvalifikacij. Foto: EPA
Lewis Hamilton je bil na poti do svojega osmega najhitrejšega položaja v karieri najhitrejši v vseh treh delih kvalifikacij. Foto: EPA
Robert Kubica
Kako visoko se bo jutri zavihtel Robert Kubica? Foto: EPA

BMW-jev Robert Kubica, ki je lani brez prask na dirkališču Gillesa Villeneuva preživel najtežjo nesrečo kariere, je vodil s časom 1:18,498, a je Britanec z bliskovitih 1:17,886 izničil ves njegov trud in bo jutri v najboljšem položaju za drugo zaporedno zmago v Montrealu.

Moštvo naredilo odlično delo
"Od petka sem se v dirkalniku počutil dobro. Jutro je bilo zaradi spolzke proge precej zvito. Ampak nastavitve smo zadržali in v kvalifikacijah je bilo odlično. Moštvo je naredilo odlično delo na začetku vsakega dela kvalifikacij," je bil po drugem "polu" sezone zadovoljen 23-letnik.

Kubica ne verjame v prvo zmago
Kljub še eni impresivni vožnji in že dveh drugih mestih v letošnji sezoni Kubica ni pretirano optimističen o svojih možnostih za prvo zmago v BMW-ju: "Glede na treninge sta Ferrari in McLaren boljša in na žalost začenjam na napačni strani proge. Vendar, potrudil se bom. To je ena mojih najljubših prog, ampak mislim, da nimamo dovolj moči za zmago."

Zaostanek nerealen
Prva tri mesta so identična včerajšnjemu drugemu prostemu treningu, tako da bo za Hamiltonom in Kubico iz druge vrste štartal svetovni prvak Kimi Räikkönen, ki pa je za skoraj sekundni zaostanek dejal, da ni realen: "V normalnih razmerah ne vidim med nami razlike, velike eno sekundo. Bili smo hitri, imamo dober dirkalnik, škoda je le, da ga nismo uporabili, kot smo ga hoteli. Na dirki bi morali imeti dobro hitrost."

Finec ni navdušen nad progo
Finec je zgrožen nad slabim dirkališčem: "Na dirki bo prava nočna mora. Čaka nas 70 čudnih krogov, danes se je površina na progi že po dveh krogih kvalifikacij začela kvariti, tako da bo zanimivo. Vsako leto krpajo progo in vsako leto se uniči."

Na četrtem mestu je Fernando Alonso, na petem Nemec Nico Rosberg, šesti pa je Felipe Massa.

VN Kanade, Montreal                    
Kvalifikacije/štartna mesta:           
 1. L. HAMILTON     McLaren    1:17,886
 2. R. KUBICA       BMW          +0,612
 3. K. RÄIKKÖNEN    Ferrari       0,849
 4. F. ALONSO       Renault       0,860
 5. N. ROSBERG      Williams      0,985
 6. F. MASSA        Ferrari       1,162
 7. H. KOVALAINEN   McLaren       1,203
 8. N. HEIDFELD     BMW           1,747
 9. R. BARRICHELLO  Honda         2,962
10. M. WEBBER       Red Bull  brez časa
                                       
Nedelja:                               
DIRKA ZA VN KANADE               19.00 
Ž. K.