Lewis Hamilton je v formuli ena zmagal na 20 dirkah. Foto: EPA
Lewis Hamilton je v formuli ena zmagal na 20 dirkah. Foto: EPA

Hamilton je vso svojo kariero vozil za McLaren in z njim leta 2008 osvojil svoj edini naslov svetovnega prvaka. V moštvu so mu že več tednov ponujali podpis nove pogodbe, a se je Hamilton temu vseskozi upiral.

V novo ekipo po naslov svetovnega prvaka
"Zdaj je čas za nov začetek in nove izzive," je odločitev pokomentiral Hamilton in dodal: "Mercedes ima v motošportu neverjetno zapuščino, prav tako pa strast za dirkanje, to pa so vrednote, ki jih sam z njimi delim. Skupaj lahko rastemo in se soočimo z novim izzivom. Verjamem, da lahko izpolnim ambicije srebrnih puščic, verjamem, da lahko skupaj osvojimo naslov svetovnega prvaka."

Brawn: Nico in Lewis najbolj dinamičen par
Hamilton bo vozil skupaj z Nicom Rosbergom, česar se vodja ekipe Ross Brawn veseli: "V naši ekipi bosta Lewis in Nico, verjamem, da je to najbolj dinamični par v formuli ena. V zadnjih treh sezonah smo rasli, zdaj pa prihaja čas, ko se bomo lahko borili za naslov svetovnega prvaka."

Schumacher se je zahvalil za vsa leta
To pomeni, da je najuspešnejši voznik v zgodovini formule ena Michael Schumacher ostal brez svojega sedeža v Mercedesu. Nemec se je v izjavi za javnost svojim delodajalcem zahvalil za zaupanje, dodal pa je še: "Imel sem tri krasna leta, žal se ni vse izšlo po željah. Lewisu želim vse najboljše."